Lúdtalpas vagyok, és nagyon zavar. Van l. betétem, de
mennyi idő alatt segít? (lent)
Figyelt kérdés
Nem tudom, sztem rossz az a l. betét, mert a lábam közepén van csak kiemelkedés rajta, de nem ott kell felnyomnia a talpam. Azt hallottam, hogy a lábujjhegyen menés segít,ezért itthon úgy megyek néha, meg van olyan papucsom, ami kicsit lúdtalp-talanít, de nem segít semmi semmit. Nagyon zavar, hogy lt-as vagyok, mert szétterül tőle a lábam. Mikor fog meggyógyulni?
14L
2010. jún. 29. 20:38
1/9 anonim válasza:
Szia.
Nekem is lúdtalpam van 2 éve, én is talpbetétet hordok. Csinálj lábtornát az sokat segít. Ja és hordd mindig a talpbetétet:)Egyébként én 1 hét után éreztem hogy javult.
14/L
2010. jún. 29. 20:48
2/9 anonim válasza:
A lúdtalp nem múlik el, ugyanis attól van, hogy megsüllyed a boka és a láb boltozata. Tipikusan jellemző azokra, akikre már kicsi gyerekkortól állandóan cipőt adnak, nem engedik mezítláb mászkálni. Egyébként minden gyerek "lúdtalpasnak" születik, vagyis teletalpas, ami nem hátrány, amíg járni nem tud. Utána viszont, hogy ez megszűnjön, minél többet kell mezítláb járni. A cipőt meg elfelejteni, és csak akkor felhúzni, ha muszáj.
Hál' istennek én gyerekkoromban megtehettem, hogy falun nyaraltam, és két hónapig nem volt lábbeli a lábamon egyáltalán. Nincs is lúdtalpam.
2010. jún. 29. 23:33
3/9 anonim válasza:
A betét arra jó, hogy nem fordul be a bokád és így nem romlik tovább a helyzet. + nem deformálódik a térded sem. Megjavulni viszont nem fog. Én már vagy 10-15 éve hordok betétet és nem tökéletesít. A lábujjhegyen járás viszont jó. meg erősíti a talpad és bokád izmait. Ezt abból is látod, hogy mikor lábujjhegyen mész, szépen tartod a lábad.
2010. jún. 30. 12:51
4/9 A kérdező kommentje:
De az egyik o. társamnak 2 év után felnyomta a lábát.
2010. jún. 30. 13:52
5/9 anonim válasza:
hát ne csak lábujjhegyen járj hanem sarkon külső lábon és belső lábon (meg persze lábujjhegyen is) és mindennap menj mindegyik oldalon...és ha köveken v kavicsokon jársz mezítláb az is segít de nem azonnal kitartó munka és meghozza a gyümölcsét :)
2010. júl. 2. 14:57
6/9 anonim válasza:
Hát úgy látszik én élő példa vagyok.10 éves koromba muszáj volt gyógytornára járnom,súlyos lúdtalp miatt,meg gerincferdülés miatt is.Hát utáltam!!! Talán ha 3 szor elmentem,többet soha.Néha itthon hordtam a lúdtalpbetétet,de zavart nagyon. Nem igazán tettem semmit,nem kis sportoltam,mégis elmúlt.Mára egyáltalán nincs lúdtalpam,se gerincferdülésem.Aztán ugye pár év után visszamentünk,hogy megnézze a doki,hogy mi a helyzet,hát csodálkozott nagyon,hogy elmúlt!=D
2010. júl. 2. 15:24
7/9 A kérdező kommentje:
De én 13 éves vagyok! és azt hallottam, 14 év felett gyógyíthatatlan. Még van fél évem! Amúgy itthon már bent CSAK mezítláb lábujjhegyen járok, ha fáradt vagyok, külső talpon medvejárásban. Kint ha tehetem mezítláb, ha nem, gyógypapucsban. Minden nap mászkálok egy kicsit a köves úton a ház mögött.
2010. júl. 2. 15:27
8/9 A kérdező kommentje:
A súlyos lúdtalp mennyiben tér el a sima lúdtalptól? Mert nekem teljesen leér a lábam. Egy kis része sincs fent. Akkor ez már súlyos? A bokám viszont nem megy le. És lábam sem olyan csámpás. Sőt, szinte teljesen egyenesen tartom! a tesóm nem lúdtalpas, de ő csámpásabb és a bokája is lejjebb megy.
2010. júl. 2. 15:39
9/9 anonim válasza:
"De én 13 éves vagyok! és azt hallottam, 14 év felett gyógyíthatatlan. Még van fél évem!"
Ezen jót mosolyogtam. Ez nem ilyen digitálisan működik, hogy amint eljön a 14. születésnapom _már_ nem lehet gyógyítani, és _amíg_ még nem vagyon 14, addig lehet. Mondjuk úgy, hogy volt már olyan, aki 16-17 évesen is kigyógyult, és volt olyan is, aki akkor sem tudott, ha 10 évesen kezdte. A számok viszonylagosak. Vagy ha nincs tél, akkor nyár van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!