Vényköteles gyógyszert van esélyem kisírni a gyógyszertárban recept nélkül?
Figyelt kérdés
2019. jan. 9. 17:05
2/9 anonim válasza:
Nincs. Max ha nagyon jó ismerősöd a patikus és elhiszi neked, hogy holnap beviszed a receptet. Bár lehet, hogy az erecept miatt ez már nem járható.
4/9 anonim válasza:
Ha tudod, hogy vényköteles, miért nem a dokihoz mész előbb, hogy írja fel? Miért mindjárt azon gondolkodsz, hogy mi lesz a gyógyszertárban?
5/9 A kérdező kommentje:
Régebben arcra kiadták pl a fogamzásgátlókat, meg volt sok kis vidéki patika ahol az ismerősöknek a frontin is mehetett.
De most az eeszt meg hasonlók miatt nem tudom mi a helyzet.
Fogamra kellene,évekkel ezelőtt megsajnáltak és adtak vényköteles fájdalomcsillapítót, de mostanság már nem működik.
2019. jan. 9. 17:19
6/9 anonim válasza:
Próbáltad már a összes vény nélküli fájdalom csillapítót és egyik se hatott? Ezt ne add be. :D
Fog gátlót és nyugtatót pedig még úgyse kapsz recept nélkül. Ismerek olyat ahol az algopyrint kicsalták már valahogy megoldották ismerősök közt, de sztem ma már azt sem merik bevállalni.
7/9 anonim válasza:
Nincs. Senki nem fogja egy ismeretlen kedvéért bevállalni, hogy többszázezer forintra megbüntetik, neadjisten elveszik a működési engedélyét. Az egy dolog, hogy vidéki falucskákban, ahol a patikus ismeri a dokikat, illetve a beteget, és tudja, hogy záros határidőn belül lesz recept, esetleg hajlandó volt kockáztatni, de ma már erre se hiszem, hogy sok esély van. Arra is kíváncsi lennék, hogy ha mondjuk a fogigátlóért vagy esemény utáni tabiért kuncsorgók belegondolnak-e abba, hogy milyen mellékhatásaik lehetnek ezeknek a szereknek, és ha mondjuk trombózist vagy embóliát kapnak miatta, kit vonnak majd felelősségre a hozzátartozói és a hatóságok. Igen, minket, gyógyszerészeket. Vényköteles gyógyszer vényre adható ki, ennek ez a módja, el kell menni a dokihoz.
8/9 A kérdező kommentje:
Nem kaptam sehol :-(
1-2 éve elterjedt jelenség volt hogy vény nélkül adták ki, de ma már nem.
Régen még frontint is kaptam vény nélkül. Ma algopyrint sem. :-(
2019. jan. 20. 15:27
9/9 anonim válasza:
Örülj neki. Orvoshoz menj, ha úgy gondolod, hogy tényleg szükséged van ilyenekre, aztán majd meglátod, hogy a dokinak is ugyanez-e a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!