Létezhet az, hogy túl sok csapvizet fogyasztok?
Napi 3,5 liter körül van a csapviz fogyasztásom. Ez mellé még jön jellemzően két kávé (kb 1 dl-es csészében), meg minimum 1 bögre (kb 2 dl) tea. Gyümölcsöt, zöldséget napi szinten fogyasztok, de nem sokat.
Ez már évek óta így van, igazából már hozzászoktam, hogy óránként megyek meginni 2 pohár vizet. Szomjas se nagyon szoktam lenni ez miatt. (most voltam vérvételen, jó a cukrom).
Viszont egy kicsit félek attól, hogy ez a mennyiség hosszútávon nagyon megterheli a veséimet.
Túlsúlyos vagyok, 170 cm körüli a magasságom és a testsúlyom 89 kg, ami inkább háj, mint izom.
"Miháldy Kinga, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa elmondta, hogy 10 testsúlykilogrammonként 4 dl. folyadék bevitelére van szükségünk. Egy 70 kilós ember tehát 28 deciliter folyadékot pótoljon naponta – ez a hivatalos, általánosan elfogadott álláspont."
Az nem baj ha iszol rendesen, főleg ha vizet de szerintem többet ne igyál.
Én 164cm 65kg N vagyok napi 2l vizet iszok(néha +0,5l tea , üdítő) , nyáron valamivel többet akkor többet is kell .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!