A Cataflam mennyire erős fájdalomcsillapító? Létezik, hogy fejfájást csak két tbl bevétele múlasztja el?
A Cataflam gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító.
50mg Diklofenák a hatóanyaga. V-tabletta, amit vízben kell feloldani és van drazsé változata is.
Nem görcsoldó, mint ahogy többen már írták.
Vényköteles, mert középerős fájdalomcsillapító, és gyomorfekélyt is okozhat.
A No-Spa-ban (40mg) és az említett Algolfex-M ben (80mg) drotaverin is van. Ez a simaizmok görcsét oldja. No-spa-t alapvetően vese-, epegörcsökre szoktak szedni.
Az Algoflex M-ben van 400 mg ibuprofen is. Ami szintén gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító, mint a diklofenák.
Ha a fejfájásod görcsös, migrénes akkor az ellen nem igazán fog hatni.
Ibuprofenből felejtsd el a márkásakat, mind csak lehúzás.
Van Ibumax 600-800-as is. Bár általában a 100 db-os "véletlenül" hiánycikk, és csak 30-as van, ami darabra sokkal drágább. De még így is jóval olcsóbb a reklámozott szaroknál.
De van Dolgit MAX 800-as is, még az is jó.
FONTOS, a diklofenákot és az iboprofent tartalmazó szereket is szigorúan főétkezés után vedd be. Különben fájdalommal társuló, gyomorfekélyt, gyomorvérzést, bélrendszeri vérzést okozhat!
Cataflam helyett ajánlom a Diclac 75 vagy 150 ID-t, mert az retard, azaz hosszú időn át hat. 75 mg illetve 150 mg diklofenák van egy tablettában. A 75-ösből 15 gyorsan felszívódik, a többi 60 lassan. Természetesen ez is vényköteles.
A Cataflam csak 50 mg-os.
150 mg a napi engedélyezett dózis.
A Voltaren Dolo nem vényköteles, mert abban bolhafingnyi mennyiségű diklofenák van (12,5 mg).
Szóval: Ibumax 600 vagy Dolgit MAX 800-at ajánlok.
Szigorúan evés után.
Menstruásiós görcsőket is említette valaki.
Nospa nekem nem vált be. Sőt 2 órára rá se változott. :((
Ujabban be is lázasodtam, ami nem kizárt hogy valami más is lappang bennem.
Estére az Advilt szedtem be, láz is csökkent, és a görcs is sokat szünt. Hisz az éjjelt végig aludtam.
Kezd már fájni / görcsölni megint. Lázam nem volt, így az Algoflex m volt a választás.
Nem biztos hogyjó ötlet volt...
17 - est is Én írtam..
bealudtam egy kicsit utána, de szinte egész nap jól voltam. Melóból se kellett haza jönnöm.
Sajna most estére megint fájok, biza gyógyszer kell. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!