Már 2 éve szenvedek azzal,hogy gyakorlatilag a nap nagy részében kipirult az arcom(mintha melegem lenne) és lényegtelen,hogy hideg vagy meleg van,kint vagy bent vagyok,aktív vagy passzív mozgást végzek,ugyanolyan piros.Elmentem bőrgyógyászhoz és azt mondta rosacea-m van. Kaptam egy rozex nevű kenőcsöt meg természetes hidratálót és emelett egy méregdrága lézeres kezelésen is részt vettem. Egy kicsit a kezelések befejeztével csökkent,de mára már (fél-1 éve volt) ugyanolyan vörös az arcom. Már sminket se használok,hidratálok(természetes anyagokat használok),iszok eleget stb.,de semmi változás. Lenne esetleg akárkinek akármilyen ötlete,hogy legalább csökkenjen az arcom vörössége?
A rosaceát sokan a bőrben élősködő demodex atkák rovására írják. Próbáljd meg naponta 1-2 alkalommal 70%-os alkohollal áttörölni az érintett területet, utána természetesen krémezd be.
2019. jan. 4. 18:44
2/5 anonim válasza:
Van egy készítmény, amit gyógyszertárakban lehet kapni. Pala gél a neve. Direkt erre a problémára ajánlják és jó is. Egy próbát megérhet.
A 70 %-os alkoholt pedig nem igen ajánlom, amit az első válaszoló írt. lehet, hogy fertőtlenítő hatása van, de felborítja a bőröd ph-ját, de nagyon.. Én már csesztem el így az arcbőröm, hogy 70%-os hígított alkoholt kenegettem magamra...
2019. jan. 4. 19:14
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
#1-Biztos van abban igazsága,mit mondasz,de olyan száraz a bőröm,hogy sajnos lehetetlen,hogy az alkohol akármit is javítson rajta.
#2-Köszönöm,holnap megyek is és kipróbálom,hátha beválik.
Ha esetleg van még valkinek ötlete,tippje,akkor várom azt is.
2019. jan. 4. 19:35
5/5 anonim válasza:
Nagyon bőséges a hajszál érhálózat ott.Az arc bőr viszont nagyon is vékony ,igy átlátszódik a vér szine .
Te ilyen vagy ,nem lehet ezen változtatni .talán csak kozmetikailag lehet bizonyos időre halványitani .
Felejtsed el az ajánlott megoldásokat,mert véglegeset nem fognak hozni .Csak az egészséges arc bőröd tenni ki valamilyen károsodásnak .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!