Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 3 napja kilyukasztoták a...

3 napja kilyukasztoták a fülem és nagyon fáj mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Begyulladhatott, az is lehet, hogy elfertőződött és vérmérgezést is kaphattál, ami halálos!
2010. jún. 27. 17:45
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Valószínűleg begyulladt, kezeld Betadinnal. Ha nem gyulladt, akkor elképzelhető, hogy fémallergiád van, ami szintén fáj. De nem halsz bele, mint az első válaszoló írta!!!
2010. jún. 27. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia, betadine-t nehogy tegyél a sebRE, csak köré!! lehet kapni a patikában olyan alkoholt ami direkt erre való, a kozmetikusok is szokták mondani...Hogy kb 2 hónapig kell vele kenegetni.
2010. jún. 27. 18:04
 4/9 anonim ***** válasza:
A Betadin nem jód!!! Azt nem lehetett sebre tenni, csak köré. Az ujjamat félig levágtam körfűrésszel, Betadinos szappannal kellett kezetmosnom a rendelőben, majd vastagon bekenték szintén Betadinnal az ujjamat, bekötözték, és irány a kórház, ambuláns műtétre.
2010. jún. 27. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok: Én elsősegélyt tanultam ezért írtam és mint a Kedves utolsó is írta ez így igaz. Az sebKÖRNYÉK fertőtlenítő és nem fertőtlenítő a sebbe! szóval nehogy bebetadinozd a füledet Kedves Kérdező!!! Mondom gyógyszertári alkohol :)
2010. jún. 27. 23:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Már hogy ne halhatna bele a vérmérgezésbe? Ki tudja, hogy hol csinálták neki, lehet, hogy egy sufniban, még akár aidset is kaphatott.
2010. jún. 28. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Idézek:

Hogyan kell alkalmazni a Betadine kenőcsöt?

* Helyileg alkalmazandó.

* Fertőzés esetén: napi egy vagy két alkalommal az érintett területre kell tenni, legfeljebb 14 napig.

* Fertőzés megelőzése érdekében: heti egy vagy két alkalommal célszerű alkalmazni, ameddig szükséges.

Az érintett bőrfelületet előzetesen meg kell tisztítani és szárítani, ezután alkalmazandó a Betadine kenőcs. Szükség esetén kötéssel borítható.

Ennyit arról, ki mit, hogyan tanult, és ki mit tapasztalt meg sebészeten.

2010. jún. 28. 18:24
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat az első komentező nem nagyon kedves ebbe nem lehet belehalni mert a tesomnak 10 napja van azoknak meg nagyon köszönöm a választ akik értelmesen válaszoltak
2010. jún. 28. 18:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok!

Szerinted miért csak egy ember használhat egy injekciós tűt? Mert aidset is elkaphatja és akkor is meghal 10 év múlva.

Szerinted mi van, ha koszos vassal sebzed meg magad? Vérmérgezést kaphatsz és 2-3 nap múlva meghalsz.

Honnan tudod, hogy teljesen higiénikus eszközöket használtak?

Bezzeg azt bizonygatják, hogy milyen könnyen lehetsz terhes, de azt nem, hogy milyen könnyen meghalhatsz.

2010. jún. 30. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!