Rászoktam a hánytatásra. Nem birom abba hagyni. Mit tehetnék? Attól tartok hogy anorexiás leszek. De ezzel a gondolattal sem birom abbahagyni a hánytatást.
Ha hanytatod magad azt ugy hivjak, hogy bulimia. Az anorexia az, ha nem eszel.
A bulimiatol kisebesedik a torkod egy ido utan, es nagyon fog fajni. en is megjartam, szar volt, szoval hagyd abba es ne kifogasolj. keress ra, google a baratunk.
Ha hánytatod magad bulimiás lehetsz... ha anorexiás valaki a kcal bevitelt csökkenti, ezáltal ugyebár a súlya csökken, míg előbbinél nem feltétlen, így azt nehezebb észrevenni. Igaz a kettő kevert formája is gyakran előfordul, ha elszakad a cérna és a koplalás után többet eszik az illető vagy pusztán a kevés kajától is bűntudata van és meg akar tőle szabadulni...
Ne edd tele magad - általában azt mondják, hogy ha még bírnál enni (de előtte azért normálisan ettél)akkor kell abbahagyni, nem pedig ha már érzed, hogy feszül a gyomrod... a szervezeted ugyanis később érékeli a jóllakottságot,úgy 20-30 perccel (azt hiszem).
Tehát egyél lassan, rágd meg jól a falatot és ha lehet evés előtt, ill. után fél órával igyál, ne közben.
És persze minél előbb próbálj leszokni a hányásról - a gyomorsav szétmarja a fogzománcot, kisebesedik a torkod egy idő után és még ki tudja milyen szövődményei lesznek.
Tehát, mint a legtöbb esetben a megelőzésen van a hangsúly.
Ha akkor is hánytatod magad amikor nem túlevésről van szó - akkor már az anorexia veszélye is fenn áll. Mindkettő veszélyes - ha egyedül nem megy a leszokás kérj segítséget, támogatást - de neked kell akarnod, hogy egészséges maradj és ne tedd tönkre magad.
Miért hánytatod magad? Mi az oka? Mi az hogy csak úgy rászoktál és nem bírod abba hagyni? Hogyan hánytatod magad?
tudom ezeke egyike sem válasz a problémádra, de kíváncsi vagyok.nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!