Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orrpiercing melletti pukli?

Orrpiercing melletti pukli?

Figyelt kérdés
Már lassan fél éves a piercingem. Először orvosi fém volt benne, spirál, most ezüst karika. Nos lehet elcsesztem mert picit be volt gyulladva és akkor cseréltem ki. Volt már ilyen cucc mellette, mindig helyrejott, főleg, ha almaecetet használtam. Nem gennyes, nem piros leginkább borszinu, enyhen gyulladt a pukli, de nem nagyon akar múlni. Kemény a felület, mint amikor már kezd leszaradni, de mégsem teszi. Kezelés ötletek? Vagy csak legyek türelmes és ne csesztessem? Köszi.

2018. nov. 22. 19:12
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocs, nem engedi atirni a kategoriat...
2018. nov. 22. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

rakd vissza az orvosi fémet, ha elmúlik lehet valamiféle bőrallergia az ezüstre.

Főleg, ha viszket is, az arra szokott utalni.

2018. nov. 22. 19:17
 3/10 anonim válasza:
Úgy tudom az ezüstre nem szoktak allergiások lenni.
2018. nov. 22. 19:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem viszket, meg elotte is volt ez a pukli, csak eddig elmúlt hamar, bár most sokat basztattam. Csúnyább is volt már ettől. Csak nem tudom mennyi idő alatt kéne változás legyen :)
2018. nov. 22. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor is ilyen kiütésnek, vagy bármi legyen, pár nap alatt elkéne múlnia. Ha régebb óta ilyen, vagy ilyen lesz pár nap múlva, akkor a bőröd valamiért nem bírja azt a piercinget. Más ékszered nincs fülbevaló, vagy ilyesmi beütve? Fél év után, már nincs arról szó, hogy kezdeti irritáció vagy gyulladás. Próbálj meg másik piercinget venni, ha azzal elmúlik megvan a probléma megoldása.
2018. nov. 22. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
vagy menj vissza ahol csinaltattad.v a tetran kenőcs van még.
2018. nov. 22. 20:41
 7/10 A kérdező kommentje:
3napja csereltem, azota ilyen, de mar volt ez, a spirallal is, csak elmult. De az gennyes volt. Ez meg nem, csak sima kemeny pukli. :(
2018. nov. 22. 21:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is csak a tetran kenőcsöt tudom ajánlani. Csodaszer. És valószínű vadhús nőtt a pc mellé. Ha kenegeted tetrannal és gondosan törölgeted octenisept-tel el fog múlni hamar. Nekem legalábbis igy volt. Iszonyat csúnya puklim volt. Eleinte gennyes aztán csak kemény. És kentem,minden este,reggel meg octenisepttel ápoltam. Nyom nélkül egy-másfél hét alatt meggyógyult.
2018. nov. 22. 22:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Menj patikába, vegyél hidrogén-peroxid oldatot, majd azzal naponta 3 alkalommal ecsetelgesd legalább 3 héten át. Az lehozza.

Ez a pukli vadhús, vagy keloidos kinövés, ami piercingeknél gyakorta alakul ki, főleg a gyógyulási fázis alatt. A orrékszer felületi gyógyulási ideje 4-6 hét, teljes gyógyulási ideje 1 és 2 év közé tehető. A teljes gyógyulás után jellemzően és magától nem alakul ki, viszont, ha valami komolyabb behatás éri, akkor kialakulhat ismét (megrántod, felsérted...stb.).

A tetrán is remek rá, de mivel kenőcs, ezért nem jó. Kenőcsöket nem jó testékszerekhez (főleg a gyógyulás alatt állókhoz) használni, mivel a hordozó/vivőanyag ott marad, míg a hatóanyag már "elfogy", és abba bizony szeret minden vacak beleragadni akárhonnan (levegő, ruha). Illetve még egy hasznos apróság, hogy a sminkekkel is kerüld el az orrod, illetve mindenféle más kozmetikumokkal se kenegesd (lemosók, ápolók, olajok, gélek, krémek, kenőcsök...stb.).

2018. nov. 23. 06:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Jelentem már ma is kisebb egy kicsit, csak mindig raparazok az ilyenre :) Köszönöm a hasznos tanácsokat, kiralyak vagytok :)
2018. nov. 23. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!