Háziorvos meg tudja mondani hogy rühes vagyok-e vagy mindenképp bőrgyógyászatra küld?
Édes Istenem! Csak azt tudnám, miért nem mész orvoshoz, miért ide írod le a tüneteidet?! Amúgy nehéz felismerni a rühatkásságot, ránézésre legalábbis. A barátnőmet fehérjeallergiával kezelték hetekig. Úgy jött rá, hogy rühes, hogy bekente magát azzal a krémmel, amit az apja kapott. Sajnos a tömegközlekedési eszközökön már mindenféle nyavalyát össze lehet szedni, mint anno háború után.
A házasságunk elején a férjem tele lett kifehéredő, viszkető foltokkal. Rühességre kapott egy olajat, amivel én is elkezdtem magam kenni, hisz egy ágyban aludtunk. A dolog akkor lett kissé gyanús, mikor a körömlakkomat is feloldotta ez az olaj. Jesszus! Mi a franccal kencézzük magunkat? Elzavartam kórházba, és kiderült napallergiája van, nem rühes.
Tanulság: mindenképpen bőrkaparékot kell bevizsgáltatni, abból kiderül, van-e valamilyen parazita a bőrben. Enélkül végül is mindenféle bőrbetegség is felmerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!