Mennyi az ideális alvásmennyiség számodra?
Hány óra/nap, amit ha rendszeresítesz, kipihent vagy?
Kérek kort is.
Nem jó ha túl keveset alszol de az se ha sokat.
Én 8 órát szoktam aludni általában.
16 L
4-6 óra között, de inkább 5.
Ha túl sokat alszom, akkor egésznap kaffogok, és minden bajom van, de ha kevesebbett, akkor teljesen fitt vagyok.
16/L
7-8 óra, hétvégén 9. 7 alatt garantáltan migrénem lesz.
23/L
9 óra lenne, de hétköznap csak 7/nap, hétvégén meg 10/nap.
47F
Hát az átlagosnak 8 órát mondanak, de igazából ezt csak az iskolába mondják mint egy átlag érték, ez nagyon sok mindentől függ, hangulattól is, néha a 8 kevés, néha sok mert túl alszod magadat. De igazából minél jobban idősödik az ember annál annál kisebb az egészséges határ. El is küldöm lefordítva magyarra a listát.
Idős felnőttek (65+): 7–8 óra
Felnőttek (18–64 éves): 7–9 óra
Teenagers[tinik, tizenévesek] (14–17 éves): 8–10 óra
Iskolások (6–13 éves): 9–11 óra
Óvodások (3–5 éves): 10–13 óra
Kisgyermekek (1–2 éves): 11–14 óra
Csecsemők (4–11 hónapos): 12–15 óra
Újszülött (0–3 hónapos): 14–17 óra
Oldal forrása, ha jobban utána akarsz olvasni és értesz angolul: [link]
De igazából azon is sok múlik, hogy milyen időre állítod be magad, mikor kelsz, mikor mész el aludni. Az talán a legfontosabb, az ideális felkelési idő az 4:30 akármilyen furcsának hangzik. Erről is csatolok egy videót.
https://www.youtube.com/watch?v=Xpv-sEKl1B4
Személy szerint ingadozóan alszok, ahogy jól esik, de már próbáltam beállítani erre a 4:30-as dologra és tényleg sokkal frissebb és egészségesebb voltam tőle, csak nekem nem áll kézre ez a betáblázott nap sajna, szóval nem sokáig csináltam, ami kár :)
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!