Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az ciki, ha szőrös a puncim?

Az ciki, ha szőrös a puncim?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az iskolában védőnői meg orvosi vizsgálat. Gimis vagyok, nem tudom, itt nézelődnek e lefelé, de általánosban sokat turkáltak a bugyinkban a nemi érés jelei után kutatva, legalább 3* belenéztek a bugyimba.

Igazából 6.-as korom óta szoktam magam ott lent is szőrteleníteni (amúgy 3. óta nő ott szőr😅), és látták már az általános iskolai védőnők, viszont ez már a 21. század, és mostanában szokás leborotválni, amit meg szoktam tenni, de most kb egy hónapja burjánzik, és 2-5 centi hosszú szőrök vannak ott.

Ez nagyon ciki? Nem fognak érte megszólni? Ha leborotválom, az baj, mert "egészségtelennek" gondolják az orvosok? Amúgy az ilyen vizsgálatoknál bent vannak osztálytársaim, vagy nem?

2018. okt. 23. 11:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Jesus mekkora vitát indított a kérdésem😶😶

Nem ismerem az orvosi protokollt, őszintén, nem is érdekel túlzottan, mit tehetnek a kicsik testével, és mit nem.

Nem ujjaztak meg minket, nem verték ki a kisfiúk péniszét, semmi olyan nagyon szexuális jellegű nem történt, ami az én szexualitáshoz való hozzáállásomat negatív irányba befolyásolná.

Szóval részemről korántsem tűnik olyan drámaian rossznak, és megbotránkoztatónak a dolog, mint ahogy azt az egyik válaszoló lefesti.

Tény, nem volt kellemes, de túléltem.

És köszi szépen mégegyszer a válaszokat a kérdésemre, sokat segített némelyik 😇💙

2018. okt. 23. 22:59
 22/25 StevenUp ***** válasza:
18%
Legalább a Vita elvonta a figyelmedet egy nem létező problémáról és nevettèl egy jót a válaszokon :D
2018. okt. 23. 23:26
 23/25 A kérdező kommentje:
Igen🙄😅
2018. okt. 23. 23:41
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

Az én időmben sem nézegettek bele a gyerekek alsóneműjébe és egészséges generáció nőtt fel,és nem voltak már fusztráltak a gyerekek előre,ha orvosi vizsgálatra kellett menni,sőt nem kellett alsóneműre se egyből vetkőzni,mert egy nadrágszár felhúzása is elég volt hogy lássák van e lúdtalp és elég volt a felsőt csak akkor és annyi időre levenni,amikor a felsőtestet vizsgálták

Ez mostani eltúlzott divat,amit az orvosok csinálnak pár helyen.Nem helyén való amit művelnek,a szülők feladata lett volna,hogy nemet mondjanak,hogy felvilágosítsák a gyerekeket,hogy erre a vizsgálatra nem kötelezhetik őket.

Ahogy egy felnőtt ember is megválogatja hogy kihez(szakemberhez) megy el ha intim test vizsgálatáról van szó,mert nem mindegy ki és hogyan végzi el,mennyire diszkréten,úgy a gyerekeknél még inkább a szülőnek oda kellene figyelnie hogy ne kerüljenek megalázó helyzetbe és ne futószalag szerű vizsgálat részei legyenek(sokszor még az orvos neme sem mindegy)

A nemi szerv külső megtekintése amit valószínűleg az orvos csinált a nemi fejlettség vizsgálata nevet kapta,amit csak nagyon diszkrét(csak orvos és a gyerek lehetne a szobába ekkor) módon szabadna elvégezni,az összes orvosi vizsgálat után,ha beleegyezett a gyerek és a szülő is tud róla és a gyerek ne egy száll semmibe legyen(hisz a legtöbb esetben már előre alsóneműre kell vetkőzni és ha azt is le kell venni az orvos előtt,akkor gyakorlatilag meztelen a gyerek.)Az intim rész vizsgálata sem indokolja hogy bárki is meztelenül legyen orvosi vizsgálat címén.

Ez a vizsgálat nem indokolt és felesleges is.Ha a szőrzetre kíváncsiak,elég lenne csak egy picit leljebb húzni a bugyit,ne teljesen.

Lányoknál ritka hogy a nemi szervet megnézzék külső ránézéssel,fiúknál gyakrabb hogy fitymaszűkületet akarnak nézni(bár szerintem arra sem lehetne senkit rákényszeríteni)

Középiskolába már nem szoktak a lányoknál a bugyiba nézegetni,sőt a legtöbb helyen általános iskolába sem,de ha bármi ilyet akarna az orvos nyugodtan mondhatsz rá nemet,erre senki nem kényszeríthet.

2018. nov. 17. 17:01
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bazi nagy ,de én még nem szőrtelenítem túl fiatal vagyok szerintem ahozz ,nálunk csak a fiúknak szokták nézni ,ők mesélik
2019. aug. 12. 18:10
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.