Magas vérnyomás 20/F. Normális ez szerintetek?
Felvidékről származom.
Fóbiám van a vérnyomástól, otthon egyáltalán nem merem megmérni, mert félek, hogy magas lesz. Máma elmentem a háziorvosomhoz, hogy elmondjam neki, ezt a mizéria szédülést. Azonnal azt mondta, hogy üljek le, és megmérte a vérnyomásomat. 90/160 - jobb kéz, a a 160 volt a felső, és a pulzus is úgy 90 körül volt.
Megmérte a ball kezemen, 90/150, 90 a pulzus. Adott a nővérke injekciót a seggembe, tiszta fehér voltam a nővérke szerint, ittam is vizet, mert kicsit elszédültem. A doktornő kiírt MAGNOSOLV granulátumot.
Voltam EKG kivizsgáláson, ott is 90/90/140 volt a vérnyomásom. Az EKG jó volt. Azt mondta, hogy ez normális. Azt mondta sokat sportoljak, járjak futni stb.
1 hete volt most szombaton, hogy beteg vagyok. Volt 1-2 nap lázam, náthás voltam, és köhögtem. Náthát utálom, amikor be van dugulva kicsit az egyik, vagy a másik fülem. Pánikrohamaim voltak, akkor bezzeg nem szédült a fejem. Kaptam OSPAMOX 1000 MG antibiotikumot. Már jobban vagyok.
Pénteken elkezdett szédülni a fejem, úgy körülbelül 15:30 kor, amikor a fotelben ültem nyugodtan, nem idegeskedtem semmin. Ez olyan szédülés volt, hogy velem ment minden. Felkeltem, ránézek a tv-re, a tv is jön velem, ingadoztak amire ránéztem. Amikor jártam, úgy éreztem magam, mintha körhintából szálltam volna le, úgy szédült a fejem. Aztán este lefekvés előtt nagyon szédült a fejem, nem tudtam megtalálni a helyemet, aztán átment. Aztán felkelek az ágyból, nézem az ablakra, ingadozik jobbra, ballra, de aztán átment. Lefekvés előtt szedek SEDATIF PC-t. Napközben bevettem TREND RELAX STAR, jobb lett tőle. Az utóbbi időkben igaz, sokat idegeskedtem a suli végett, munka végett, kapcsolatok végett.
Szombatról vasárnapra javult a helyzet, de akkor is szédült a fejem. Bevettem TREND RELAX STAR tablettát, és jobb lett.
Volt hasonló problémátok? Nagyon félek. Még csak 20 éves vagyok, és már ennyi a vérnyomásom, és tablettát kell szednem.
Köszi a válaszokat.
Hipochonder vagy.
Semmit sem kell szedned, csak normálisan élni (valószínűleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!