Kíváncsi lennék arra, hogy más nagydarab embereknél is előfordul az, hogy érzik a saját szívverésüket?
Én annak idején testépítettem, velem volt akkor ilyen, de a katonai orvos közölte, hogy 170 a vérnyomásom. Akkor még nem érdekelt, de a hajam is elkezdett hullani, meg már minden bajom volt, na akkor abbahagytam a sportot.
A hajamra szedtem mindenféle szert, és majd kiugrott a szívem tőlük. Másnál ilyen nem volt, aki nem sportolt.
Felírtak vérnyomáscsökkentőt, egyből lefogytam izomból vagy 30 kilót, a szívem is helyreállt.
Igen, valószínű szívmegnagyobbodás volt nálam, bár most meg már átestem a ló túloldalára, annyira nem mozgok semmit.
tudtommal akkor van ilyen, ha magas a vérnyomás.
kb 110 vagyok a 175 centimhez és nálam nincs ilyen probléma, csak nagyon-nagyon ritkán.
Nincs okvetlenül összefüggés a termeteddel, okozhatja a vegetatív idegrendszer vagy valamilyen szívprobléma is.
Én kifejezetten vékony voltam (172 centihez 60-62 kiló, de még ez sem látszott rajtam, kevesebbnek néztek), és mégis ugyanezt tapasztaltam.
Az EKG-k nekem is mindig jók lettek, így vagy két évembe került, mire végre ki tudtam harcolni egy beutalót a házi orvostól a kardiológiára. Szívultrahanggal derült ki, hogy van egy olyan pici eltérés, ami miatt magas a pulzusom, ill. érzem a szívverésemet. A doktornő azt mondta, hogy ez a szervi eltérés ilyen magas és vékony embereknél gyakran előfordul. Nem igényel semmilyen beavatkozást, kaptam rá gyógyszert, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!