Ha kiderülne, hogy halálos beteg vagyok, és úgy döntök, hogy nem kezeltetem magam, az bűn?
Figyelt kérdés
2018. okt. 19. 17:43
1/13 anonim válasza:
Vallási értelemben? Mert egyébként úgy döntesz, ahogy akarsz. Ismerek olyanokat, akik visszautasították a kezelést.
2/13 anonim válasza:
Nehezet kérdezel.Én úgy gondolom, hogy van választási lehetőséged ilyen téren. De sose tudhatod, hogy Isten mikor avatkozik be a gyógyulásodba, még ha az orvosok akármit is mondanak, bármikor be tud avatkozni. Tehát válaszd a kezelést. Főleg ha még nem vagy idős. Bár hallottam olyanról aki hívőként az Úrhoz akart menni.
3/13 anonim válasza:
Ha a kezeltetés csak meghosszabbítaná a szenvedést, akkor értelme sincs. Bőven van sajnos olyan betegség, amit nem lehet gyógyítani sehogy,max. lassítani a lefolyását. A végén ígyis-úgyis megmurdelsz.
4/13 Ypszilon1980 válasza:
Nem bűn, erről te döntesz.
5/13 jani273 válasza:
semmi se bun, ez se bun. ha nem akarod akkor nem akarod oszt kesz.
6/13 tomy88trance válasza:
Nehéz kérdés. Én úgy mondanám,ha én lennék az,akkor élvezném az életet amíg lehet,ha viszont már nagyon rosszra fordulna a helyzet akkor még idő előtt véget vetnék neki, nem szeretnék teher lenni önző módon a családomnak,mert sajnos tudom mivel jár egy haldoklás.Bűnnek nem gondolnám semmi képpen amúgy, hiszen vannak olyan kezelések amik vagy iszonyatos fájdalommal járnak vagy életed hátra lévő részére ágyhoz kötnek,szóval jah, nem könnyű kérdés.
7/13 anonim válasza:
Bűn, szerintem az ember köteles mindent megtenni, hogy az élete a lehető leghosszabb legyen.
8/13 A kérdező kommentje:
Én úgy értem, hogy jogi értelemben bűn-e valamilyen szempontból.
2018. okt. 21. 12:49
9/13 orig válasza:
Szerintem jogi értelemben nem bűn, ha te magad választod ezt az utat.
DE, ha mégis kíváncsi vagy a dolog erkölcsi megítélésére, akkor elolvashatsz egy keresztény bioetikai megközelítést:
10/13 Tóth Károlyka válasza:
Te életed, te döntésed. És ha bűn? Halálra ítélnek attól félsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!