Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg olyan egészségtelen a...

Tényleg olyan egészségtelen a csapvíz?

Figyelt kérdés

Egy ideje ásványvízről visszaszoktam a csapvíz ivására.

Minap feljött hozzám az egyik kolléganőm,aki mikor látta,hogy a konyhai csapból töltök magamnak,szörnyülködni kezdett,hogy az mennyire egészségtelen a klór miatt,meg mindenféle hormonok, gyógyszermaradványok kerülnek bele a vízbe amit nem tudnak kitisztítani,így bejut az emberi szervezetbe stb. :D Most akkor tényleg ennyire káros csapvizet inni?

2018. okt. 6. 21:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az "ásványvíz" is ugyanabból a vízből készül...

Sőt pl a budapesti csapvíz is "ásványvíz. :D

2018. okt. 6. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A klór elillal, mitől f.sik?
2018. okt. 6. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallott valamit, de annyi esze nincs hogy utána nézzen. Ez az a kategória, akivel nem foglalkoznék. Nem a tisztított szennyvizet isszuk.
2018. okt. 6. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
Én arra lennék kíváncsi, hogy ezt a pletykát ki találta ki, h gyógyszermaradványok meg hormonok vannak a vízben, mert h az én ismerősi körömben is hallottam már.... De elhinthetne vmi okosságot is, hátha az is így megragad a csökött agyakban.
 5/11 anonim ***** válasza:
Van aki nem szereti a csapvizet. Én kb csak azt iszom, de nem hinném, hogy egészségtelen lenne.
 6/11 anonim ***** válasza:
47%
Volt egy ilyen videó yt-n. A csapvizet tisztitottak, szép barna lepedekek jöttek fel a víz tetejére. Nem tudom már, hogy mi a címe. Valami géppel asszem,olyasmi volt talan,mint egy kávéfőző. Nem a legjobb íze van, sztem biztos,hogy nem a víz molekulák miatt..
2018. okt. 6. 22:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#6 Az egy egyszerű és primitív átverés. Víztisztítós ügynökök is szokták használni ezt a trükköt. Elektrolízissel felbontják a vizet oxigénre és hidrogénre. Ennek melléktermékeként az elektrolizáló eszköz anódja, ami a legtöbbször vasból készült, oxidálódni kezd (magyarul rozsdásodik) és ez a barna rozsda szépen beszínezi a vizet. Gyakori hogy desztillált vízzel is bemutatják a kísérletet, szemléltetve, hogy az mennyire tiszta, és tényleg nem is történik semmi, átlátszó marad a víz utána is. Na ennek meg az a nagyon egyszerű oka van, hogy a desztillált vízzel nem lehet elektrolízist csinálni, mert nem vezeti az áramot:)
2018. okt. 6. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja és Magyarországon kifejezetten jó minőségű a csapvíz. A legtöbb településen bőven meghaladja az EU által előírt minimumokat.
2018. okt. 6. 22:48
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
6 os ment a zöld. Azthittem tényleg kiold valami lepedeket, arra nem is emlékeztem,hogy elektrolizissel. Azthittem valami megszilarditja a lepedeket,ami benne fel van oldva. Mi a céljuk ezzel?
2018. okt. 6. 22:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy elhitessék veled, hogy az ő általuk árult víztisztítóval tisztított és desztillált víz tiszta, a csapvíz pedig mocskos. Youtubeon meg leginkább a nézettség szerzésért meg a lájkokért mentek ezek a videók.
2018. okt. 6. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!