Létezhet, hogy több mint 3 cm-t csökken a magasságom a nap végére?
Testzsírszázalékot mentem mérni pár alkalommal gyógyszertárba, ahol a gép a magasságot is megméri. Úgy emlékeztem, 192 cm körül vagyok. Először este 8 körül mértem, és 189-et mutatott. Pár napra rá reggel mentem, felkelés után kb. 2 órával, akkor 192 cm-t. Pár napra rá szintén este, de akkor egy másik gyógyszertárba, és ott 186 cm-t adott ki. Pedig ez a nap nem volt az átlagosnál stresszesebb, és nem cipeltem nehéz súlyokat aznap. Azt tudtam, hogy a nap végére a gravitáció miatt kicsit összébbmegyünk, de azt hittem, ez kb. 1-3 centi lehet.
Vagy ez magsságfüggő? Tehát egy jóval 2 m feletti ember akár 5-10 cm-t is veszíthet az eredeti magasságából, amit aztán alvás közben visszanyer? Várom a tapasztalatokat.
Mennyire volt pontos az eszköz, amit használtál? Ugyanazt használtad, ugyanúgy? Kihúztad magad?
A napi magasságcsökkenésnek két főbb oka van:
- Görnyedsz, nem húzod ki magad, fáradtabb vagy, pszichés okokból húzod össze magad.
- Kiszáradás, a porckorongok összenyomódása.
Ezekből kijöhet bizonyos esetekben nagyobb magasságcsökkenés is, akkor is, ha nem lesz látványos banyapúpod.
Bár én 16 éves lány vagyok,van,hogy reggelente 166 vagyok,napközben pedig 163.
Szerintem teljesen lehetséges ez amit leírtál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!