Mit csináljak a fájdalomcsillapítók miatti gyomoregessel?
Figyelt kérdés
Műtötték a gyulladt bölcsességfogam és életemben nem éltem még át akkora fájdalmat, mint most. 3 napja szedem a flectort (a maximum adagot, 6 óránként, de volt amikor már 4 óra után be kellett vennem, annyira nem bírtam, de a napi 4et nem léptem túl.) Mellette antibiotikumot is szednem kell és már eléggé ég a gyomrom. Igyekszem csokkenteni az adagot, ma pl. Már 8 órát kibirtam a fajdalomcsillapito nélkül. Ugye inkább amiatt eg a gyomrom és nem az antibiotikumtól? Mert már kicsit félek bevenni azt is, de azt végig kell szednem. Szedek mellé probiotikumot, de az inkább a belet védi úgy tudom. És odafigyelek arra, hogy ne ehgyomorra vegyem be. Mit tudok még tenni?2018. okt. 3. 17:02
1/6 anonim válasza:
Házi orvos írjon fel gyomorvédő tablettát, pl Pantoprazol.
2/6 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy gyomorverzesem is lehet tőle. Most már rendesen bepanikoltam, lehet attól is vagyok rosszul.. Fáj a hátam is már meg az egész mellkasom. Ettem mindegyik bevetele elott, hogy ne legyen üres a gyomrom.
2018. okt. 3. 17:08
3/6 A kérdező kommentje:
Haziorvoshoz már csak holnap tudok menni, komolyan attól félek, hogy addig meghalok:D
2018. okt. 3. 17:09
4/6 anonim válasza:
Ne butáskodj, dehogy halsz meg. A gyomorvérzést azt a huzamos szedésre írják, mert hosszú távon ha beleszól a gyomor savtermelésébe, a túl sok savtól fekélyek alakulhatnak ki. Egyébként még abba sem szoktak csak úgy ukmukfukk belehalni.
Ha van otthon banán, nekem az bevált régen gyógyszer okozta gyomorégés ellen, mert valahogy "bevonja" kicsit a gyomor falát, gondolom. Lehet, hogy hülyeség, de nekem mindenesetre működött. Vannak remek gyomornyugtató gyógynövények is pl. borsmenta, citromfű, ilyen teát is nyugodtan ihatsz, ha van otthon, jót fog tenni. És ne stresszelj butaságokon, jó? Nagyon sok embernek ég a gyomra a gyógyszerektől, de nem lesz hosszabb távú bajuk.
5/6 anonim válasza:
Nekem is nagyon sokszor fájt a gyomrom a gyógyszerektől. Meg még a mellkasom is, aztán sürgősségire is elmentem, hogy ez szívroham... 😄 De csak a sav. Nekem a Pantroprazol segített. Ne aggódj, semmi bajod :) (1. voltam) 21L
6/6 A kérdező kommentje:
A sav meg szerintem az, hogy bebeszeltem minden rosszat. Most, hogy kicsit megnyugodtam már jobban vagyok. Köszönöm a válaszokat!:)
2018. okt. 3. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!