Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha száraz a...

Mit lehet tenni, ha száraz a levegő?

Figyelt kérdés
A munkahelyen nagyon száraz a levegő, érzem hogy teljesen ki van száradva az orrom és vérzik is olykor. De párásítani nem lehet, mert szándékosan ilyen sajnos. Van esetleg erre vmi orrspray vagy kenőcs vagy bármi?
2018. okt. 1. 16:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen dolog inkább csak akkor szokott előfordulni, ha klímaberendezés, ventilátor stb. közvetlenül az ember arcára fújja a levegőt és ezáltal fokozottan párologtatnak a nyálkahártyák. El kell kerülni az ilyen mesterséges "szellőt", más irányba kell terelni a levegőt, esetleg meg lehet próbálni az arcmaszk használatát.
2018. okt. 1. 16:41
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
Bepanthen kenőccsel kend be napi két alkalommal egy fülpálcával belül az orrod. A szemedbe használj műkönnyet, és igyál sok vizet.
2018. okt. 1. 16:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Klíma nem megy, szellőzőrendszer igen, de nem rám.jon a levegő. Élelmiszer laborban dolgozom, és a minták miatt muszáj ilyennek lenni a levegőnek, csak én nagyon érzékeny vagyok erre :/
2018. okt. 1. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Gondolom, akkor ablakot sem nyithattok, teljesen elvagytok zárva a kinti levegő páratartalmától.

Én allergiás orrnyálkára aqua maris sós oldatot használok [link] , ezzel öblögetek napjában háromszor, viszont mivel neked vérzik is, lehet hogy nem lenen jó a sós oldat. Használhatsz termálvizes oldatot, ezt is használok időnként [link] illetve A és E vitamin tartalmú olajat (Coldastop) az orrnyálkahártya helyreállításához. Lehet, hogy neked ez lenne a legjobb: [link]

Vagy ezt, ezt még nem próbáltam, de elég jónak tűnik, és a leírásban nem látok mellékhatást:

[link]

2018. okt. 1. 18:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ablakot sem lehet nyitni (nincs is nyitható ablak) ugye nem juthat be kintről semmi. Köszi szépen a tippeket, kipróbálok őket.
2018. okt. 1. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!