Fenre edzek, de nem bírja a térdem a guggolást. Ettől eltekintve lehet eredményes az edzésem?
Nagyobb, formásabb feneket szeretnék, egy hete kezdtem el edzeni rá. Youtubeon számomra elég kemény kardió videókat találtam, és érzem, hogy ezek rendesen megmozgatnak. Utána általában csináltam még pár guggolást, de egyszerűen nem bírja a térdem egy korábbi baleset miatt, és ezen testrészeimet azért nem szeretném kockáztatni.
Egyébként számolom a kalóriabevitelt, miből mennykt viszek be, hogy eredményesebb legyem.
Sajnos mindenhol azt hallom, hogy a guggolás az alapja a jó fenéknek, ezért kicsit elszomorodtam. Ha jól csinálom a kardió gyakorlatokat, megfelelően étkezem, attól függetlenül lehet jó a fenekem az edzéstől?
van még sok gyakorlat rá, de mindhez kell hajlítani a térdet, próbáld szélesebb terpeszben, kissebb súllyal vagy valami
nekem volt egy olyan ismerősöm, akinek műtötték mindkét térdét, mázsa felett gugol, pedig 50 éves múlt
ő állítja, hogy a térdének még ez a legjobb, ettől nem fáj anyira, mint pl lábtolón és más gyakorlatok közbe
Recseg-ropog a térdem, fáj, kattog, nem bírom.
Persze sokhoz kell hajlítani, de azoknál nem fáj annyira.
Guggolásnál max. derékszögig hajlítsd be a térded, tovább ne, és lassan végezd. Így is hatásos a gyakorlat, a térdedet viszont kíméli.
Ha ez sem jó, hason fekve vagy állva végezz lábemeléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!