Ha vashiányos/vérszegény vagyok adhatok rendszeresen vért?
Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok és arra gondoltam rendszeresen elkezdenék vért adni, de aztán eszembe jutott, hogy enyhén vashiányos és vérszegény vagyok. Lehetséges még így is vért adni, vagy nem engedik az orvosok?2018. szept. 24. 10:04
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy engedik-e, szerintem normál esetben nem lenne szabad engedniük, de amilyen nagy a vérhiány általában, nem tudom 100%-ra mondani. Viszont magadnak árthatsz vele. Inkább más módon próbálj meg segíteni.
2/5 anonim válasza:
Mindig a féllábúak akarnak futóversenyen részt venni.
3/5 anonim válasza:
Anya egyszer kipróbálta, utána elájult és nagyon rosszul volt. Én nem kockáztatnék... Egy sima vérvétel is erőtlenné tesz egész napra.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Még átgondolom, hogy megéri e nekem a rosszullét. #2-esnek pedig: az egyetlen célom a rendszeres véradással a kevésbé szerencsések segítése lett volna, főleg mivel ritkább a vércsoportom. De ahogy #1 is mondta, lehet más utat kell majd keresnem arra hogy, segítsek.
2018. szept. 25. 08:58
5/5 anonim válasza:
Egyél rendszeresen májat (heti 1-2 adag), és kevesebb gabonát, a gluténtartalmúakat próbáld kiiktatni. Pár hét után menj el véradásra, ott megnézik a hemoglobinszintedet. Ha túl alacsony, akkor nem adhatsz vért, és ennyi, de legalább megpróbáltad. Ha megfelelsz, akkor bónuszként megbizonyosodhatsz, hogy jó úton jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!