Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rendszeresen vért fújok ki az...

Rendszeresen vért fújok ki az orromból. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Friss vér, de van amikor vérdarabok is jönnek belőle.

Nem sok, de majdnem minden nap mostanában és elég régóta. A fújástól nem sérülhetett meg a nyálkahártyám, nem vagyok megfázva, és nem hinném hogy magas vérnyomásom lenne. Mi lehet az oka? Lehet allergiától is? Háziorvos nem foglalkozik vele..

2012. ápr. 24. 00:51
 1/5 anonim válasza:

Az orrvérzésnek több oka is lehet. Komolyabbak és enyhék egyaránt.

Nem sok anamnesist adtál meg, így nehezebb korrekten válaszolni. A vérzést az erek repedése okozza. A kérdés csak az, hogy miért repedtek meg az erek? Pl. magasvérnyomás betegség (hypertonia) elég gyakori oka az orrvérzésnek. Elég enyhén fújni, vagy csak erőlködni, lehajolni, és már vérzik is. Nem ártana rendszeresen vérnyomást mérni.

Ebben az időszakban másik gyakori ok a nátha (és társai) miatti orrfolyás/dugulás, és az emiatt gyakori orrfújás. Ha rendszeresen fújod az orrod, akkor a nyálkahártya egy picit mindig sérül. Egy idő után csökken az ellenálló képessége, az érfal rugalmassága, és a gyulladás miatt sokkal könnyebben megreped. Ezért enyhe nyomásra/fújásra is vérzést láthatsz. Ez nem komoly dolog, ha nem leszel náthás, nem lesz gyulladás, a vérzéses panasz is megszűnik.

2012. ápr. 24. 01:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Jó kis háziorvosod lehet neked. Én elgondolkoznék, hogy átmegyek másik orvoshoz.

Nem fogyasztasz netán sok alkoholt? Attól is lehet.

2012. ápr. 24. 02:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.:)

Elsőnek, leírtam a kérdésnél hogy nem vagyok megfázva, nem vagyok náthás. Szóval emiatt nem lehet. Magas vérnyomásom nem szokott lenni, átlagos 110-120 körül, az is kizárva.

Alkohollal szerintem nincs összefüggésben annyit nem fogyasztok:)

Vidéken nem sok választás van az orvosokra tekinthetően..meg végül is nem is tud mit kezdeni vele,max beutal valahova, de ha nem lehet komoly nem akarok emiatt kivizsgálásokra járni..

2012. ápr. 24. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezt a cikket, leírja, hogy mitől lehet orrvérzés: [link]
2012. ápr. 24. 15:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:S Akkor ha nem múlik el elmegyek kivizsgálásra.
2012. ápr. 24. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!