Milyen apa ez szerintetek?
Kamu!
Tanulj meg helyesen írni!
Szia. Hát nem tudom én azért örülnék a helyedben ha lenne munkám.
Kapsz ezért fizetést az apádtól?
Hány éves vagy?
Szabad ember vagy, ott dolgozol, ahol akarsz. Apád elmondta, hogy mi lesz a következménye, ha nem nála, ezt kalkuláld bele. Egyébként a köteles részből nem tagadhat ki, ennek nézz utána.
Ne a barátnőd hozza meg a döntést, hanem te magad.
Tehát 14 éves korod óta minden nap? Akkor általános után nem is jártál iskolába? Nem hinném.
Meg azt sem akarom elhinni, hogy valaki ne tudná már 14-15 éves kora körül, hogy ahogy betölti a 18-at, onnantól kezdve nagykorú, és nem köteles sem a szüleivel élni, sem "szót fogadni" nekik. Persze normális családban nem gond, mert megbeszélnek mindent.
Azt gondold már végig, kérdező, hogy megéri-e így leélni az életed nagy részét. Mivel apád akár még ~20 évig csesztethet...
Az örökségből nem "írhat ki" teljesen - legalábbis a hivatalos kizárást nem teheti meg, mivel annak komoly feltételei vannak (pl. ha bántalmazza valaki a szülőt). Ha végrendelkezik, és téged nem említ benne, akkor is jogosult vagy a köteles részre. Szóval nem hinném, hogy van az a pénz, amiért megérné 20 év. Még úgy sem, hogy bérelsz lakást.
Bár ha semmi képzettséged nincs, akkor csak elég vacak melókat kaphatsz - szabadnapod és szabadság ugyan lesznek (kezdésnek heti két szabadnap, az mindig; és évi 20 nap szabadság), csak valószínűleg utálni fogod az egészet. Tanulni kellene.
A normális munkahelynek további előnye, hogy be vagy jelentve, így van biztosítási jogviszonyod, ami alapján betegség vagy baleset esetén is jogosult vagy ellátásra (táppénz); ill. a nyugdíjhoz szükséges időbe is beleszámít. Gondolom, apádnál nem vagy bejelentve, vagy ha igen, akkor minimálbérrel.
Tehát az elmémnek köszönhetően, meg van az asztalos, a kereskedelmi diplomám na meg a jogsim.....s most be irattam magam estibe, hogy az éretségit is tegyem le!
....tehát a felosztás ugy volt mikor.suliba kellet mennem akkor délelőtt nem kellet, hogy dolgozzak, de ahogy végeztem a sulival ettem s mentem dolgozni füzetekkel együtt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!