Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi okozhat fiatalon folyamatos...

Mi okozhat fiatalon folyamatosan romló memóriát?

Figyelt kérdés
Üdv. 23 éves férfi vagyok, 5 hónappal ezelőtt egy kreatív gyors gondolkodású letisztult világnézettel, kiváló memóriával rendelkező ember voltam. Egyik naprol a masikra azt vettem észre, hogy felejtek, ekkor még nem szenteltem neki nagy figyelmet, apróságokat bárki elfelejthet, régebben megesett nálam is azonban ez az állapot egyre romlott, majd hozzá társult egy azóta tartó fülzúgás és fény érzékenység illetve habár az éles látással nincs gondom sötétben mégis egyre rosszabul látok. Idővel észre vettem, hogy fontos információk vesztek el amik eddig a személyiségemet határozták meg, kifejezőképességem nagyon rossz, bárkivel is elbeszélgetni nehezemre esik, szókincsem is egyre szűkül és úgy kell gondolkodnom, hogy a megfelelő szavak eszembe jussonak, az írás ebből a szempontból könnyebb, mert itt van gondolkodási időm, ha beszélnek hozzám egyszerűbb mondatok nem esnek le, történetek elejét már elfelejtem pedig nem arról lenne szó, hogy nem figyelek mert minden erőmmel koncentrálok, hogy megértsem amit mondanak, szó szerinti elbutulás tapasztalok magamon ami regebben egyaltalan nem volt rám jellemző és nemhogy egy 23. életében levő fiatalnak de egy 70 évesnek is érdekes dolog lehetnek ezek a tünetek. Sok vizsgán estem át mr vérkép stb semmit nem láttak, csak kissebb eltéréseket amik nem okozhatnak ilyen tüneteket. Stressz re fogták, és antidepresszánst irtak fel, de egyaltalan nem akarom elfogadni, hogy depressziónak vagy stressznek ennyire komoly tünetei lennének, illetve memóriazavarok ami olyan dolgok végleges kitörlődését jelentik ami eddig tudtam. Mi lehet ez?
2018. szept. 11. 14:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

hát minden nem oké, apróságokat találtak mint pl: Candida fertőzésem volt, cukrommal volt baj, ingadozik erre diétáznom kell, illetve a prolaktin amit az agyalapi mirigy termel furcs mód nekem ötszöröse mint amennyi kellen legyen, ja és most a TSH határ érték is elkezdett már határon kívül lenni, de ezek egyike se okozhat ilyen tünetet az orvosok szerint. PM alulműködés okozhassa egy két tünetem, de arra azt mondták, hogy ez még nem akkora eltérés.

Hát igen. Csak a rossz látás nem tudom, hogy függ a pszihéshez, márpedig az van, voltam szemésznél mindent rendben találtak, kilehet találni mi volt a válasza a panaszaimra :D

2018. szept. 11. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom én eldönteni, de egy biztos és aranyszabály, hogy a betegnek mindig igaza van, mármint a panaszait illetően.

Annak idején engem beküldtek légmell gyanúval kórházba úgy, hogy a tüdőgyógyász vizsgálat alapján látta, hogy nekem az van. A kórházban meg kinevettek az orvosok, hogy biztos csak pszichésen fáj a mellkasom meg bemagyarázom magamnak, mert ők nem látnak semmit, sőt a szüleimnek is ezt mondta a doki, akkor meg ők is ezzel jöttek, a végén meg attól lettem ideges, hogy rám akarják kényszeríteni, hogy ez csak pszichés és ne szimuláljak, pedig egyértelmű tünetek voltak. Másnap a doki megnézett megint és tényleg volt.....no comment. Képzeld el, hogy ha bekattanok és elhúzom a csíkot akkor a kórházból, akkor ki tudja mi történt volna....

2018. szept. 11. 21:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Én ebben a szituban vagyok jelenleg. Szüleimnek fogalmuk se nincs, hogy mi van velem, mikor az orvos pszihés dologra fogta, xanaxot irt fel amit egy hónapig szedtem,de nem javult tőle semmi csak rosszabb lett és leraktam ekkor szüleim homokba dugott fejjel kérték az orvost, hogy meg emelné e az adagot..na akkor már ideges lettem. Azóta is tart ez a szöveg, hogy "ne idegeskedj mert csak az a bajod, attól van minden" én meg "nem vagyok ideges, de ha még 2* elhajtod akkor tenyleg az leszek".
2018. szept. 11. 21:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Utána meg jön a szöveg, hogy "na ugye!".

Ismerős a dolog, de akkor is tovább kell menni valahogy.

Egyébként én azért nem értem a dolgot, mert ha valóban ezt akarják rádkényszeríteni, akkor a bibi ott van, hogy ők elismerték magukban a hibát, mármint a környezeted, de akkor meg miért neked kell gyógyszert felírni?? Ez nekem mindig is fura volt. Különbséget tudnak-e egyáltalán tenni aközött, hogy te vagy a beteg vagy csak az elszenvedő alany? Véleményem az, hogy nyílván nem hat a gyógyszer, mert nincs bajod, szarul meg azért leszel tőle, mert marhára nem kell a szervezetednek, nem erre van szüksége.

2018. szept. 11. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!