Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi okozhat fiatalon folyamatos...

Mi okozhat fiatalon folyamatosan romló memóriát?

Figyelt kérdés
Üdv. 23 éves férfi vagyok, 5 hónappal ezelőtt egy kreatív gyors gondolkodású letisztult világnézettel, kiváló memóriával rendelkező ember voltam. Egyik naprol a masikra azt vettem észre, hogy felejtek, ekkor még nem szenteltem neki nagy figyelmet, apróságokat bárki elfelejthet, régebben megesett nálam is azonban ez az állapot egyre romlott, majd hozzá társult egy azóta tartó fülzúgás és fény érzékenység illetve habár az éles látással nincs gondom sötétben mégis egyre rosszabul látok. Idővel észre vettem, hogy fontos információk vesztek el amik eddig a személyiségemet határozták meg, kifejezőképességem nagyon rossz, bárkivel is elbeszélgetni nehezemre esik, szókincsem is egyre szűkül és úgy kell gondolkodnom, hogy a megfelelő szavak eszembe jussonak, az írás ebből a szempontból könnyebb, mert itt van gondolkodási időm, ha beszélnek hozzám egyszerűbb mondatok nem esnek le, történetek elejét már elfelejtem pedig nem arról lenne szó, hogy nem figyelek mert minden erőmmel koncentrálok, hogy megértsem amit mondanak, szó szerinti elbutulás tapasztalok magamon ami regebben egyaltalan nem volt rám jellemző és nemhogy egy 23. életében levő fiatalnak de egy 70 évesnek is érdekes dolog lehetnek ezek a tünetek. Sok vizsgán estem át mr vérkép stb semmit nem láttak, csak kissebb eltéréseket amik nem okozhatnak ilyen tüneteket. Stressz re fogták, és antidepresszánst irtak fel, de egyaltalan nem akarom elfogadni, hogy depressziónak vagy stressznek ennyire komoly tünetei lennének, illetve memóriazavarok ami olyan dolgok végleges kitörlődését jelentik ami eddig tudtam. Mi lehet ez?
2018. szept. 11. 14:03
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Hozzá tennék még annyit, hogy a megfogalmazásom is nagyon romlik, és még észre vettem, hogy bizonyos tárgyakat vagy szavakat idegennek találok, mintha sosem találkoztam volna velük, vagy pl a kerékpár amit 5 éve hajtok mintha most ülnék rajta először, szavakkal pedig, hogy ezt így irják? Mintha sosem találkoztam volna vele, úgy tünik minden a memóriához vezet vissza.
2018. szept. 11. 14:08
 2/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Vannak ilyen tünetek, létezik ilyen betegség, de azt hiszem, hogy neked egy szakembert kell felkeresni.
2018. szept. 11. 14:41
 3/14 A kérdező kommentje:
ÉS milyen területen? Neurologust pszihiátert és egyéb orvosokat bejártam.
2018. szept. 11. 14:46
 4/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ők mit mondtak?
2018. szept. 11. 15:31
 5/14 A kérdező kommentje:
depresszió.
2018. szept. 11. 15:42
 6/14 anonim ***** válasza:

Mintha csak magamat olvasnám.

Idén én is kiírtam egy ilyen kérdést. Szinte ugyanezt.

A válaszok zöme annyi volt, csak stresszelek és az okoz ilyen tüneteket.

Mondjuk én még nem kaptam orvostól diagnózist.

2018. szept. 11. 15:48
 7/14 anonim ***** válasza:
Lemaradt: én is 23 vagyok, csak nő :)
2018. szept. 11. 15:49
 8/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ja hát igen, ezek olyan mindenre jó diagnózisok. Vizsgálat nincs, mert arra nincs idő, szóban kimondják és le van tudva. Ilyen panaszok alapján minimum egy MR. Manapság ki nem depressziós kicsit? Ki nem stresszel?
2018. szept. 11. 16:09
 9/14 A kérdező kommentje:

Én mindent magánban csináltattam pont ezért is, egy csomó pénzem ráment. Igen, kicsit változott a véleményem az orvosokrol, ezt a diagnózist sokszor megkaptam, vagyis ha nem találnak semmi kézzel foghatót akkor ráfogják a kézzel nem foghatóra (pszihés) mert azt vélemény alapján állapítsák meg és nem lehet megcáfolni, ha meg nem javul akkor rámondják, hogy nem elég a pszihoterápia, vagy nem tudod dolgoztad még fel.

MR-t csináltattam, pszihologushoz is jártam. Sajnos hallottam már esetekről mikor az pácienst szintén "pszihés" tünetekkel küldték pszihiáterhoz aztán kiderült mégis szervi baj van a háttérben (inzulinrezisztencia).

2018. szept. 11. 16:33
 10/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Oké, én csak tippelek, ha volt MR meg mindenféle vizsgálat és minden oké, akkor persze lehet pszichés is, bár ahhoz eléggé elborultnak kell lenni, hogy ilyen mértékű memóriazavart is okozzon, de hát én nem vagyok szakember, csak gondolom ezt így.
2018. szept. 11. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!