Begyulladt a helix piercingem! Valami ötlet?
Lassan 2 hónapja van helix piercingem. Kb 1 hete cseréltem ki az alap gyógyfülbevalót karikára.
Azóta kicsit fáj. És kiderült, hogy valószínűleg begyulladt a fülem miatta. Minden nap amikor felkelek, akkor a körbe tekerem a piercing karikát. De mindig azt érzem, hogy valami rászáradt dolog vállik le a lyuktól és ráragad a karikára.
Utána jártam, hogy aki ugyanígy járt, annak mit tanácsoltak. Legtöbb helyen a Betadine, Bepanthen Plus, Octenisept szerepelt begyulladt fülre.
Lehetséges, hogy a fülem azért gyulladt be, mert nem bírja a piercing karikát? Mondták azt is, hogy akkor ezüstre kell ki cserélni a mostani karikát, de lehet, hogy a fülem azt sem fogja bírni. (Nincsen rendes fülbevalóm, és soha nem is volt.)
Mennyi az esélye annak, hogyha Betadineval kenegetem naponta 2-3x, akkor elmúlik a gyulladás és nem kell kicserélnem az ékszert?
Semmilyen áron nem szeretném kivenni belőle a karikát és visszatenni a régi ékszert, de ha nem fog elmúlni a gyulladás akkor nem lesz más választásom.
Segítségeteket előre köszönöm.
Több oka is lehet. 2 hónap után kicserélni valószínűleg túl korai volt, mert még nem gyógyult be teljesen. Az is lehet, hogy nem fertőtlenítetted a karikát, és kórokozó ment a sebbe. De a rászáradt dolog is fel tudja sérteni ott a bőrt, ha forgatod.
Kezeld naponta többször valamilyen fertőtlenítő oldattal. A rászáradt nedvet mindig teljesen töröld le, mielőtt forgatod. Ha nem javul 2-3 nap alatt, akkor lehet, hogy érzékeny vagy az anyagára, bár orvosi fémnél ez ritka. Ha így van, akkor a titán ékszer a megoldás, ami antiallergén és könnyebben is gyógyul.
Lehetséges, hogy túl korai volt. Pedig azt hittem, hogy már nyugodtan kicserélhetem, mert nem fájt, és minden jó volt vele.
De hát akkor nincs más választásom, ki kell vennem a karikát és kicserélni a régire.
Köszönöm a tippeket/tanácsokat, lehet majd egy hónap múlva visszateszem és nem lesz semmi gond, vagy minnél hamarabb szerzek egy titánt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!