Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fingás gátlásos gyógyszer...

Fingás gátlásos gyógyszer létezik?

Figyelt kérdés

Olyan gyógyszert keresek ami megakadályozza a fingást

van ilyen gyógyszer?

16/F

2018. aug. 25. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Parafadugó :D
2018. aug. 25. 21:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Komoly választ légyszives
2018. aug. 25. 22:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A szimetikon egy stabil, felületaktív poli-dimetil-sziloxán, amely megváltoztatja az emésztett béltartalomba és az emésztőtraktus nyálkájába ágyazott gázbuborékok felületi feszültségét, ennek következtében a buborékok fala elbomlik, és az így kiszabaduló gázok már képesek felszívódni a bélfalon keresztül, vagy a bélmotilitás eredményeként kiürülnek. Maga a hatóanyag nem szívódik fel, hanem átalakulás nélkül távozik a széklettel.

A gyógyászatban a szimetikon a fiziológiás mértéket meghaladó gázfelhalmozódás tüneti kezelésére szolgál, függetlenül annak aetiológiájától. A gyomor-béltraktus, a hasnyálmirigy, az epehólyag és a vese ultrahangos vagy röntgenvizsgálata előtt a kapszula alkalmazásával ki lehet küszöbölni a belekben kialakult, és a képalkotást zavaró gázbuborékok vagy a hab jelenlétét.

A szimetikon kémiailag teljesen közömbös anyagként viselkedik, és hatását kizárólag fizikai úton fejti ki. Nem lép kölcsönhatásba sem a bélbaktériumokkal, sem az emésztő enzimekkel, és molekulaméreténél fogva nem szívódik fel.

Ehhez pedig vegyél ESPUMISAN-t

No így elég komoly?

2018. aug. 25. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az espumisan elég király. A reklámjuk szerint a összegyujti a bélgázokat amik egyben kijönnek. magyarul fingasz, bofogsz egyet kettőt és nem egész nap fingoraszol illetve megszunteti a kellemetlen puffadas érzést. Én egyszer megettem valamit amitől egész este meg reggel percenként fingottam ( nem jellemző rám amúgy) de olyan büdöset, hogy én is alig hittem el :D majdnem nem mentem miatta suliba mire bevettem egy espumisant jött még 1-2 puki de inkább büfiztetett és mire beértem a suliba megszűnt a bűzös fing meg a befosok érzés és a puffadás.
2018. aug. 25. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!