Létezik gyógyszer, ami csökkenti az izgulásból eredő kézremegést?
Figyelt kérdés
Állatorvostan hallgató vagyok, végzéshez közeledek. Nem vagyok képes egy gyógyszert rendesen felszívni, annyira remeg a kezem, ha csinálni kell valamit. Évek óta félek bármit is megcsinálni emiatt, és ha mégis muszáj, akkor nagyon megszégyenülök. Már eljutottam arra a pontra, hogy egy évvel a végzés előtt feladjam (pedig soha egyetlen vizsgán sem buktam meg). Nagyon kétségbe vagyok esve. Gyógyszertanból tanultunk béta blokkolókat, pl. propranolol, amely gyógyszerek elméletileg jók a remegés ellen, illetve a benzodizepinek (pl. Seduxen, bár utóbbi inkább görcsoldó), de engem az érdekel, hogy van-e olyasvalaki, aki szed is valamilyen gyógyszert erre a görcsös remegésre, és sikerült-e elérnie valamit.2017. szept. 4. 20:42
1/6 anonim válasza:
Menj el kineziológushoz. Nem kellenek gyógyszerek.
2/6 anonim válasza:
Én már nagyon rég szedek gyógyszereket, változó mennyiségben. Xanax (Frontin) jó, csak ne szokj rá. A Seduxen erősebb, azt már nem is nagyon írják fel.
A Propranololnak is valóban van némi szorongásoldó hatása, de azt ne vedd be csak úgy, mert lemegy a pulzusod.
3/6 A kérdező kommentje:
Egy orvostan hallgató barátommal arra jutottunk, hogy mivel ez pszichés eredetű, ezért elegendő a Xanax, vagy a Seduxen. Nekünk itthon mindig van Seduxen, nem tudom, miért, de mindig van egy-két doboz. Ha az elegendő, akkor nagyon örülnék, mert nem kell külön elmennem új gyógyszereket felíratni
2017. szept. 5. 23:13
4/6 A kérdező kommentje:
A pulzusom gyakran 45, és közben olvastam is, hogy a propranololnak valóban van negatív inotróp hatása, úgyhogy az akkor mindenképp kiesik a választékból
2017. szept. 5. 23:16
5/6 anonim válasza:
Kedves kérdező! Hasonló gonddal küzdök, biomérnöknek tanulok.. Labormunkánál ugyan ezzel szenvedek. Neked mi használt végül?
6/6 A kérdező kommentje:
Végül semmi. Ahogy rutint szereztem, megtanultam kontrollálni. Most más problémáim vannak. :D
2022. jún. 29. 23:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!