Mit gondoltok 22 évesen még a nemváltásról? MTF
Már legalább 10 éve rágódom a nemi identitásom miatt s nem tudom eldönteni akarom-e vagy sem.
Régebben már jártam emiatt pszichológushoz ott szerinte is inkább lánylelkű vagyok mindtsem fiú.
Viszont a napokban nagyon elmélyedtem magamban s arra jutottam hogy simán igen-t tudnék mondani a nemváltásra.
Bár Magyarországon igen szegényes elvileg ahogy nézegetem s olvasom.
Ott vagyok hogy bele is kezdenék mert abszolult ki vagyok rekesztve a férfi társadalomból :/ a nőivel jól elvagyok bár ott meg fiuként nem vagyok jó.
S itt a bibi Magyarország s a Nemváltás igen babacipőben van nálunk rengeteg hormon készítményt nem is kapni s a mütétek is horrorisztikusak maga módján elvileg.
Viszont milyen lenne külföldön belekezdeni?
"Az egészségbiztosítási törvény és az az alapján készült kormányrendelet szerint a külsődleges nemi jellegek megváltoztatására irányuló beavatkozások esetén a társadalombiztosítás csak a kezelés árának 10%-át finanszírozza, a fennmaradó 90%-ot a betegnek magának kell előteremtenie. Ugyanakkor méltányossági kérelem alapján lehetőség van – a kérelmező vagyoni helyzetétől függően – akár a teljes költségtérítés elengedésére is. Ezt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél kell kezdeményezni.
Semmilyen jogszabály nem akadályozza, hogy a nemi helyreállító beavatkozásokat valaki külföldön vegye igénybe, azonban ebben az esetben sem jár magasabb társadalombiztosítási támogatás, akkor sem, ha az adott ország saját állampolgárai számára esetleg ingyenesen nyújtja ezeket a szolgáltatásokat."
Igen ezt átolvastam. Viszont ingyenesen lehet szakvéleményt szerezni de mindenki a magánrendelős dokira voksol. :S
Külföndön azért gondolkodok mert legalább 2 támogatüm is lenne így a pénz nem gond annyira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!