Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudhatnám meg a vércsop...

Hogyan tudhatnám meg a vércsoportomat?

Figyelt kérdés

Kérdeztem a háziorvosomat és azt mondta, hogy csak terhes nőknek és műtét előtt állóknak nézik meg. Vagy menjek el vért adni és ott megmondják, viszont én nem akarok vért adni (szeretek segíteni az embereknek, de vért nem adok).

Van más megoldás is?

2018. aug. 16. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezed a szüleidet.

Megnézed a gyerekkori orvosi papírjaidat (főleg a születéseddel kapcsolatos kórházi zárójelentést).

Ha egyik sem működik, akkor privát laborban tudsz kérni vércsoport-meghatározást.

2018. aug. 16. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kb a 90-es évek elején-közepén kezdték el születéskor megnézni a vércsoportot, ha ezután születtél, neked is megvan. Ha nem, akkor nincs más módszer a fentieken kívül. Egyébként ha sürgősen vérre lenne szükséged mondjuk baleset miatt, hiába írod ki egy papírra a vércsoportod, nem fogsz vizsgálatok nélkül vért kapni (ha emiatt szeretnéd tudni).
2018. aug. 16. 23:07
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem tudják a szüleim.

Anyakönyvi kivonaton nincs rajta, születéskori kórházi papírok nincsenek meg, más kórházi papírokon meg nincs rajta.

Akkor privát laborba megyek. :) Szekszárdon hol található ilyen?

'92-ben születtem, de nekem nincs meg.

Nem baleset miatt kell, csak szeretném tudni.

:)

Köszönöm!

2018. aug. 16. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Centrum lab. 0674/501-080 itt kérsz időpontot vérvételre. A kórház új műtősblokk felőli oldalán van a Spirit egészségcentrum.

[link]

2018. aug. 17. 08:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

9 ezerbe kerül, találtam neten 3800-ért vércsoport meghatározó tesztet, azt megrendeltem. :)

2018. aug. 18. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!