Alvás problémáim lennének? Miért alszok ennyit?
Szerintem is csak "simán" felborult a bioritmusod, ha lelki problémáid nincsenek.
Próbáld meg, hogy este 8 után már nem telefonozol, laptopozol, TV-zel, hanem mondjuk előveszel egy jó könyvet és olvasol egy kicsit. Majd este 10 körül megpróbálsz elaludni. Ha álmatlanul forgolódsz, akkor se vedd elő az elektronikai cuccokat, hanem mindenképp pihenj az ágyban. Hidd el, előbb utóbb elnyom az álom. Az ébresztőt állítsd be reggel mondjuk 8-ra.
A nappalokat töltsd tevékenyen, ne punnyadj folyamatosan a telefonod nyomkodva. Ha van rá lehetőséged túrázz, kapcsolódj ki a természetben, ez nagyon sokat tud segíteni. Én szerelmese vagyok a természetnek, hidd el, szinte minden problémára megoldást tud nyújtani egy séta az erdőben, vagy napraforgómezőn. Nappal segíts anyudnak a házimunkában, hidd el, ez lehet bulis dolog is. Benyomtok valami jó zenét, közben takarítottok és beszélgettek, nevetgéltek. Vagy vegyél fel valami fárasztó sportot. Mindegy mit választasz, de töltsd aktívan az ébrenléti időszakot és tartsd be a 10 órai takarodót és 8-9 órai kelést. Nekem elhiheted, ha ezeket megfogadod, akkor alapjáraton boldogabb napjaid lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!