Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Nagyon erős nikkel-allergiám...

Nagyon erős nikkel-allergiám van. Szerintetek egy titánium-testékszerrel problémáim lennének?

Figyelt kérdés
A testem egész életemben komoly fémallergiás tüneteket produkált, az arany az egyetlen fém, amiről pontosan tudom, hogy nem okoz nekem allergiás reakciót. Egyszer voltam egy allergiavizsgálaton, ott csak a nikkel mutatott tüneteket, de sajnos nem emlékszem pontosan milyen anyagokat vizsgáltak mellette. Szeretnék egy fülpiercinget, és próbálok a klasszikus fém ékszerekre alternatívákat találni. Szerintetek a titánium-ékszer jó ötlet lehet?

2017. máj. 25. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én fülem se bírja a bizsut, de az orvosi fémet/titániumot igen. Sőt köldökpiercingem is van, orvosi acélból.
2017. máj. 25. 17:44
 2/3 anonim ***** válasza:

mivel a titán nem nikkel így gondolom igen...

én csak fémpénzeknél vagyok jártas, sok pénz tartalmaz nikkelt, hogy keményebb legyen...

színre meg nem mondod meg melyik fém milyen

pl. réz-nikkel vagy réz-nikkel-cink-e?

sima nikkelt vonza a mágnes a titánt nem

2017. máj. 25. 18:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Titán, bioplaszt, tiszta arany. (Aranyból csak a 24 karátos, vagy 18-22 karátos jó, de csak akkor, ha biztos, hogy nem nikkellel van ötvözve.)

Amúgy meg probléma így is akadhat vele, de nem a fémérzékenység miatt. (Gyógyulás, sérülés...stb.)

2017. máj. 26. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!