Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan csökkenthetem a víz ph...

Hogyan csökkenthetem a víz ph értékét?

Figyelt kérdés
Idén építettem egy fóliaházat paradicsom palántákkal.. Mivel nincs időm őket öntözgetni ezért házilag építettem egy hidró rendszert.. Na most az a bajom, hogy a víz ph értéke 7,én ezt 5,8-ra szeretném csökkenteni, mert félek, hogy a palánták kiégnek
2018. júl. 24. 11:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Hogy éghetne ki a paradicsom a semleges ph-tól???
2018. júl. 24. 11:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok nem nagyon értem még ezeket a dolgokat.. Ezért kérdeztem, hogy okosodjak:))
2018. júl. 24. 11:39
 3/7 anonim ***** válasza:

A paradicsom nem szereti a savas talajt! - ezért ne csökkentsd az öntözővíz pH értékét.

Ráadásul a termése is savanyú lesz.

.

Nem kell a semleges víz 7pH-s értékét változtatni, a palánták szárától 3÷4 centire szórj egy kis szódabikarbónát, egy-egy tő köré kb 1 csapott kávéskanálnyit.

A paradicsomod édesebb lesz.

2018. júl. 24. 11:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát jó, csak hülyeséget kérdezel...

Nálam olyan 5,5-6-os körüli a talaj és semleges vizzel locsolok. De teszek a paradicsom köré fahamut, hogy lúgositsa.

Szóval ha már mindenképp hozzá akarsz nyúlni a viz ph-jához, akkor inkább fölfelé toljad olyan 8 körülire. De jobb a talaj ph-ját beállitani hónapok vagy akár évek alatt, mert az sokkal lassab és nem sokkolja a növényeket.

2018. júl. 24. 11:54
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 és mivel tudom felemelni?
2018. júl. 24. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A fahamu és a szódabikarbóna nem elég?
2018. júl. 24. 12:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Kémia órára jártál már bocs? 7-es a semleges pH "definició" szerint. Ha a pH 7-nél kisebb akkor savasról (vagy savról) beszélünk. Ha a pH 7-nél magasabb akkor lúgos (vagy lúgról) beszélünk. Minnél távolabb van a 7-es pH-től annál savasabb/lúgosabb a közeg.

Ha a pH-t csökkenteni akarod akkor savat (vagy savas anyagot) kell adagolni. Ha a pH-t növelni szeretnéd akkor lúgot (vagy lúgos anyagot) kell adagolni. Ennyire egyszerű. Az, hogy anyag savas vagy lúgos azt általában tudni lehet (pl. ha a nevében benne van, hogy "sav" pl. kénsav, salétromsav, szénsav, ecetsav; vagy mert kémia órán megtanultad, vagy mert megtaláltad a wikipediában).

2018. júl. 24. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!