Szerintetek az alkoholizmusra való hajlam mennyire genetikai eredetű?
Ha valakinek a szülei középkorúként alkoholizmusba fojtották bánatukat,akkor jó esélye van egy ma még fiatalnak,hogy egyszer belőle is alkoholista lesz?
(Nyilván nem törvényszerű,de nagyobb rá az esély?)
Ti mit gondoltok,akiket ismertek,mennyire jellemző,hogy a gyerekek követik a szülők mintáját?
Itt most nem feltétlen az olyan alkoholistákra gondolok,akik már viszonylag fiatalon annyira függők,hogy kikelni sem tudnak az ágyból,hanem az olyan meg-meg issza típusra?
Fuggösekekre való hajlam , eves , ivas , szerencsejatek , stb
Szerintem szinte mindenkiben megvan
Sokan gyomorszukitö mutet utan alkoholistak lesznek , egyik fuggöseget helyettesitenek egy masikkal
Én a meg-meg issza típus vagyok - és fiatal. Tudok teljesíteni a munkahelyemen, csak a lakótársaim, és a párom hívják fel a figyelmet arra, hogy nem egészen normális, ha bepánikolok attól, hogy nincs otthon alkohol, és elaludni sem tudok nélküle. (és akkor még az egyéb függőségeimről - cigi, koffein, fű, nyugtató, önbántalmazás - szó sem esett).
A szüleim antialkoholisták, épp azért, mert mindkettőjüknek masszívan ivott mindkét szülője. Engem soha nem tiltottak az alkoholtól, de nem is láttam családi mintát arra, hogy inni kellene (nagyszüleim korán meghaltak), a barátaim se nagyivók... Szóval igen, valószínűleg van valami a genetikában, amit a szüleimnél a rossz tapasztalat felülírt.
Sajnos nekem a szüleim mindketten ilyenek.
Dolgoznak,de amint kizökkenek,depisek lesznek,egyből az italhoz nyúlnak.
Én 30 évesen még sosem voltam részeg sem.Mindig taszított a pia.
Bár az én életem sem valami jó,sőt..
Anyámnak a családja szinte teljesen ilyen.Mindegyik szeret inni.Csak piával képesek elviselni az életet.
Édesanyám és nővérem alkoholista volt,bátyám és én az újévi pezsgő és nyáron egy izesitett sörön kivűl mást nem fogyasztunk.
Undorodok az alkoholtól.
Még "udvariasságból" se iszok.
Azért az ember tudatos lény, nem ösztönös.
Apám alkoholista, igaz, engem sose nevelt. Nem iszom meg az alkoholt, mert úgy döntöttem, nem akarok olyan lenni, mint ő a legkisebb mértékben sem.
Nem genetika, hanem környezeti eredetű. Belőlem a pancser hülye kollegák, az apám és az élet kényszerítette ki. Suliban melóztam, (priviben leírom hogy mit), meleg vagyok, és pont akkor szakítottam a párommal, és nem bírtam volna vodka nélkül ellátni a munkám.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!