Bátyámra az élettársa életbiztosítást kötött, mivel hajlamos az alkoholizmusra, folyamatosan itatja (töménnyel), viszi neki a piát. Mit tegyek?
Most mi bajod van? Ha ök ketten megvannak egymással, a bátyádnak eleve nincs túl sok esélye hosszú életre, akkoe mi a gond? Itatni meg csak azt lehet, aki hagyja, a bátyád akkor is inna, ha nem "vinné" neki más a piát.
Maradj ki a dologból és ne akarj bekeverni a kapcsolatukba.
Persze, teljesen valószínű, hogy miközben a bátyád haldoklik, te azzal vagy elfoglalva,mennyire felháborító, hogy a bartánője gondoskodik róla.
Felnőtt férfi, nem magatehetetlen, ha nem akar inni, akkor nem iszik.
Én éltem alkoholistával, tudom, hogy az micsoda kereszt ez olyannak, aki nem iszik.
A bátyád nyilván kiköveteli magának az alkoholt, ha nem kapná meg a napi adagját elvonási tünetei lennének és 24 órában állna otthon a cirkusz.
Én is azt mondom, hogy hagyd őket békén!
Legfeljebb próbálj beszélni a bátyáddal, hogy menjen el az ideggondozóba, ahol felírnak neki gyógyszert a függőségére, hogy kevésbé kívánja az italt.
Mivel az alkoholizmus fejben dől el, neki kell/kellene tennie magáért.
Ha erre nem hajlandó, akkor minden kapálódzás részedről felesleges.
Felfújod az egészet, a magad gusztusa szerint...nem ártana, ha tükörbe néznél.
Leírtad, hogy cukros, és kezeletlen rákos beteg. Meg tudod gyógyítani? nem? akkor? Gusztustalan a kavarásod. Halálos beteg rovására ne áskálódj, ha nem tudod a gyógymódot.
Menj be a biztosítóhoz, add az arcod, és tegyél feljelentést..akkor jobb lesz? attól meggyógyul? te fogod támogatni az özvegyet?
naugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!