Pattanások, de csak az arcom egyik oldalán? Mi lehet a gond?
Sosem voltam pattanásos fajta, az utóbbi években meg teljesen tiszta volt az arcom. Pár hónapja kezdődött, hogy a szemöldökeim közt, az orrom jobb vonalában, jobb oldalt az államon és az ajkam fölött jobbra a legkülönbözőbb pattanások kezdtek kijönni. Az államon és az arcomon pl. ezek a mélyen ülő, gyulladt tömör vackok, amik a legkisebb nyomásra diónyira gyulladnak. Nem akarnak elmúlni! :( Ha piszkálom, ha nem, ott vannak. Ha véletlenül felszívódik az egyik, kijön helyette kicsivel arrébb egy másik. Ha a nem gyulladósakat megnyomkodom, másnapra megint kijönnek, vagy kisebesednek és a sebek sem akarnak az Istennek sem múlni. Közben a bal oldalon meg semmi, az orromnál is tiszta teljesen.
Próbáltam utána olvasni, de egyik tipp sem nyerő. A párnán folyton forgolódom, kapna a bal oldalam is belőle. Telefon nem lehet, nem allergia, nem változtattam az étrendemen. Kivagyok teljesen!
Volt már nektek ilyesmi, kiderült, pontosan mi okozza? Nem lehet valami szervi baj?
Hozzáteszem, bőrgyógyásznál még nem jártam vele, de eddig még sosem mentem velük semmire, szóval az kb. a z terv :D
Gondolom felír rá valami gyógyszert, de hogy a bajt mi okozza, az rejtély marad. Engem meg az jobban izgat...
egészségtelen kaja/üdítő, sok alkohol, pajzsmirigy, máj... ezek (is) tudnak pattanásokat okozni.
Ha ezek rendben akkor jöhet a bőrgyógyászat szerintem.
Köszi, köszi :)
Átmenetileg úgy tűnik, hogy az orrom melletti (talán a melegtől) pattanásokon kívül megoldódott a helyzet, legalábbis egyik napról a másikra felszívódott szinte minden. Nem is értem, hogy lehet ilyen gyorsan, a sebek is szépen gyógyulnak, nem tudom, hogy mivel sikerült ekkora javulást kiváltanom :D
Mindenesetre be kell valljam, igaza lehet mégis a 2. hozzászólónak. Most vettem észre, hogy edzésnél a koszos - súlyzós, padlón tapicskolós - kezemmel törlöm le az izzadtságot az arcomról, még nem szoktam hozzá, hogy így ömlik rólam a víz ebben a melegben. Bőven meglehet, hogy az okozta a problémát, most már odafigyelek erre is. Remélem ez lesz a dolog kulcsa :)
Az endokrinológus nekem is eszembe jutott már, a családban öröklődő a hormonzavar, de más tünetet még nem nagyon fedeztem fel magamon.
Egészségesen étkezem, sőt, már-már megszállott vagyok, szerencsére azzal biztos nem lesz baj. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!