Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Túlzott alkoholfogyasztás...

Túlzott alkoholfogyasztás hatással lehet a szív működésére? A túlzott alkoholfogyasztás miatt lehetnek szívproblémáink?

Figyelt kérdés

2018. júl. 15. 13:10
 1/4 anonim válasza:

Természetesen.

Tapasztalat ( nem vagyok alkoholista!!!! Hangsulyozom.)

Hétvégente nalunk mindig buli van. Ha nem itthon, akkor haverokkal osszeulunk valahol. Nem túlzott az alkoholfogyasztas, de mindenki eshet bűnbe élete soran... Mivel az alkohol is méreg ha túl sok kerül a szervezetbe, nyilván hatással van a szervekre. Máj, vese, szív... Stb.

2018. júl. 15. 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Eléggé hatással van a szívre :)

Ha én besörözök a pulzusom sokkal magasabb mint alapjáraton.

2018. júl. 15. 13:15
 3/4 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdezem, mert volt mar szivproblemam. Marmint karacsony napjan elkezdett szurni a szivem meg a bal kezem zsibbadni, mentem az ugyeletre, 2 nappal kesobb haziorvos onnan egyenesen a surgossegi, csomo vizsgalatot csinaltak de nem talaltak semmit, minden eredmenyem tokeletes, azt mondtak fogalmuk sincs mi lehet a bajom mert eros, jo szivem van. Az unnepek alatt nem ittam 1 korty alkoholt sem, december ota leszoktam a dohanyzasrol is. Az ősszel picit tulzasba vittem a bulizast, de igazabol inkabb a dohanyzasra fogtam, ugyhogy gondoltam most hogy leszoktam, nem lesz gond (azert ha iszom ra szoktam gyujtani 1-2 szalra). Aztan most az elmult 2-3 honapban megint nagyon sokat ittam, rengeteg problemam volt es nem tudtam hogy kezeljem a dolgokat (raadasul itt a nyar, ilyenkor buli is rengeteg van). Tegnap uton voltam inni, a vonaton majdnem rosszul lettem: tobbszor hirtelen elkezdett gyorsan dogobni a szivem, legszomjam is volt, ilyenkor emelyegtem is. Hullamokban jott ram, tobbszor fel is kellett allnom. Kesobb picit jobb lett, ittam 2 froccsot, de mikor elindultunk a szorakozohelyre megint elkezdodott, szoval inkabb hazajottem. Azon gondolkozom, lehet ez a 2-3 honap folyamatos ivas lehet a hatterben, vagy esetlen tulhajtottam magam (az elozo este is jol berugtam, nem aludtam tul sokat), es a kimerultseg miatt + rengeteget vacsiztam meg a nagy meleg igy egyuttesen terheltek le a szivem? Szerintetek?

20/f

2018. júl. 15. 13:33
 4/4 A kérdező kommentje:
*esetleg
2018. júl. 15. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!