Az orvos kezelheti saját magát vagy ő is másik orvoshoz megy?
Kezelhetjük magunkat, és a szakvizsgánknak megfelelően írhatunk magunknak gyógyszert és a közeli családtagjainknak is.
Viszont mivel táppénzre nem vehetjük magunkat ezért van saját háziorvosunk.
Nyilván attól függ, hogy mi a probléma. A saját vakbelem pl. nyilván nem fogom kiszedni, de azért ha valami kisebb bajom van, amit magam is meg tudok oldani, akkor nem rohangálok máshoz.
De háziorvosa az orvosoknak is van, mivel táppénzre csak ő írhatja ki. Sőt, üzemorvosunk is van.
Én úgy tudom, hogy nem. Műtőben nem tartózkodhat olyan orvos, ápoló, mentősnő, akinek a rokona van a műtőasztalon.
DE javítsatok ki, ha ezt rosszul tudtam. Egy ismerősöm anyukáját műtötték és nem műthette, pedig osztályvezető főorvos.
"Műtőben nem tartózkodhat olyan orvos, ápoló, mentősnő, akinek a rokona van a műtőasztalon."
Nincs ilyen szabály. Hozzátartozót azért nem kezelünk, mert túl nagy a stressz és nagyobb a hibalehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!