Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Erős gerincfájdalom. Mi...

Erős gerincfájdalom. Mi okozhatja, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Egy hete voltam egy 4 napos kerékpártúrán, amely során több, mint 100 km-t tekertem. A túra vége felé kezdett el enyhén fájni a hátam, ami a nagyobb hajolásokkor, fordulásokkor kicsit erősödött, de bőven az elviselhető kategória volt. Megfigyeltem, hogy reggelenként mindig kicsit erősebben fáj, estére pedig szinte teljesen elmúlik. Az elmúlt napokban enyhült is, azonban ma reggel az előzőeknél sokkal erősebb, kibírhatatlan fájdalom jelent meg. Mi állhat a hátterében, illetve mivel tudnám enyhíteni?

Megemlítendő még, hogy enyhe gerincferdülésem és lúdtalpam van, emiatt hetente kétszer járok tartásjavító tornára és talpbetétet hordok.

2018. júl. 10. 11:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Két éve a nagymamámnál jelentkezett hasonló tünetet, mert begyulladt az epéje. Este alvás közben a gyulladást melegítette az ágy, ezért volt, hogy reggel sokkal erősebben fájlalta.

Lehet, hogy a biciklizésnél megerőltetted a hátad, és neked is keletkezett benne egy gyulladás. Nekem is van gerincferdülésem, és tudom, hogy nekünk sok fizikai megerőltetés sokkal terhelőbb, mint a többieknek, úgyhogy lehet, hogy ez is közrejátszott.

Természetesen nem vagyok szakértő, így nem tudom pontosan megmondani, nálad mi a probléma, de leírtam a másoktól szerzett tapasztalataimat, hátha segít. Ha tényleg annyira elviselhetetlen már a fájdalom, keress fel egy orvost, mert ennél komolyabb dolog is állhat a háttérben.

2018. júl. 11. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!