Benőtt lábkörömmel mi a teendő?
Nekem is ez volt 2 vagy 3 éve ráadásul nyáron. Szintén már gennyes és gyulladt volt. Én vettem Tetran kenőcsöt, amitől elmúlt a gyulladás, aztán mikor már nem fájt annyira, és hozzá tudtam nyúlni akkor kivágtam a benőtt részt, majd fertőtlenítettem Betanide kenőccsel. Nyilván ez se egy napba telt míg helyre jött de évek óta semmi ilyen panaszom nincsen. (El ne kiabáljam!) Pedig mikor ez történt már ha egy zoknit fel akartam venni, akkor is a sírás kerülgetett, és sokszor menni alig bírtam. Már én is ott tartottam hogy irány az orvos mert nem bírom tovább, de így megúsztam.
Amit az első válaszoló linkelt abban nagyon jó tippek vannak! Kár hogy régebben én nem találtam ilyet. :/
Jobbulást!
N
Ha még nem oldódott meg,szerintem menj el mindenképp gyógypedikűröshöz. Ő először is megnézi,megvizsgálja. Utána elmondja,hogy mi a gond,és ha ki tudja vágni a benőtt körmöt,akkor az nagyon jó. De lehet amíg gennyes,lehet nem is nyúl hozzá,csak tanácsot ad.
Azt írod van egy búb a lábujjadon. Nekem pont a benőtt körömrész mellett volt olyan búb,a jobb lábamom,a körmöm jobb oldalán. De érdekes,hogy a körmöm jobb sarka fájt nagyon,nem tudtam miért. Kiderült,hogy a benőtt köröm nyomta ott az egész bőrt,meg idegszálat. Kivágták,pár nap alatt visszahúzódott a búb. De a pedikűrös azt mondta,hogy a bőr is betokosodhat,és ugyanolyan,mintha köröm lenne benőve.
Én 2 hónapot szenvedtem vele,párakötés vált be,meg Neogranormon krém,próbáld meg,hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!