Álizület képződése felmerül. Ez biztos? Bővebben lent.
Mikor hazaértem nézegettem a kórházi zárómat, akkor olvastam rajta ezt a félmondatot.
Tudom, orvosomtól kell megkérdeznem, stb. De hozzá csak hétvégén megyek vissza. Addig pedig nem akarok kétségek közt maradni.
Tudom, ide nem orvosok járnak, de hátha van itt olyan, akinek volt hasonló esete.
Azt szeretném megkérdezni, ez mivel jár? Ha felmerül a képződése tuti lesz is belőle valami? Az megint olyan, hogy műteni kell?
Atz álizület akkor keletkezik, ha a törött csontok rögzítés nélkül maradnak. Így nem tudnak összeforrni, és egy porcos rész keletkezik a törött végek között, ami miatt mindig hajlékony marad a csont. Legtöbbször állatoknál fordul elő, amikor ellátatlanul gyógyul a törött csontjuk, extrém esetben így tud kinézni:
A törtvégek nem csontosodtak össze. Köztük egy rés maradt, ami ízületként működik, tehát a itt a két csont vég egymáshoz képest el tud "billenni". Porc nem képződik, de ha ez elhanyagolt, akkor e felszíneken sima kemény lemezszerű megvastagodás alakul ki. Tehát kóros mozgathatóság, nagy fájdalom alakul ki.
Ennek a végleges megoldása műtét.
Nálad azonban, ahogy írod, a lehetősége merül fel.Tehát még nem forrtak össze a csontok. Így csak valószínű sűrűbb megfigyelés lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!