Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A lányom epilepsziás. Tónusos-...

A lányom epilepsziás. Tónusos-klónusos illetve absence típusú. Tapasztaltatok olyat hogy tünetmentes lett egy ilyen beteg?

Figyelt kérdés
Lányomnál 3 évesen feltűnt hogy furcsán viselkedik. Figyelem és koncentráció zavart állapítottak meg nála, de 11 éves korában olyan jók voltak a tesztjei, hogy az orvosok szerint kinőtte, pedig alig-alig változott. 13 évesen volt egy epilepsziás nagyrohama. Ekkor kiderült hogy az epilepsziának van olyan típusa is, hogy "olyan gyorsan zajlik, hogy a külső szemlélő nem is veszi észre. Tanárok és szülők sokszor nem is tartják rosszullétnek, hanem figyelem és koncentráció zavarra, álmodozásra, tanulási zavarra gondolnak. Tünetei, néhány másodpercig tartó tudatzavar, melynek során szemrángás és enyhe arcizom rángás jelentkezik." Nagyon féltem a lányom, hogy nehogy olyankor jelentkezzen a tudatkiesés amikor közlekedik, fürdik, vagy esetleg a forró tűzhely mellett áll, mert olyankor bár a tudata nem tiszta de a cselekvést folytatja. Közben nem szeretném mindenben korlátozni, mert a túlzott féltéssel csak megnehezítem a helyzetét. Tapasztaltatok már ilyet? Állítólag ki lehet nőni ezt a betegséget. Tudtok rá példát?
2010. jún. 17. 12:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az absence rohamai többször vannak, "nagyrohama" eszméletvesztés-rángatózás-görcs-habzó száj szerencsére csak egyszer volt. Sajnos ő nem olyan jó tanuló mint Te, épphogy bukdácsol. Köszönöm hogy megosztottad velem a tapasztalatodat! Jó egészséget!
2010. jún. 17. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:
Köszi! Az előző válaszoló vagyok. Szerintem ha szedne rá gyógyszert (ha nem szed), akkor az lehet, hogy segítene a tanulásában. Csak annyit szeretnék még írni a rábízott munkákkal kapcsolatban, hogy inkább persze olyanokat bízz rá, ami közben ha rohamot kap, nem lehet baja. Nemrég hallottam, hogy egy rokonom volt osztálytársa egy roham következtében égette meg magát a tűzhelynél...
2010. jún. 22. 23:02
 13/13 anonim válasza:
Szia! Tudom, hogy régi a kérdés, azért írok ide mégis, hogy megismertessek minden absences-sel egy terápiát, ami tünetmentessé tette a 4 éves kisfiamat! Cranio-sacralis terápia, hihetetlen, de működik! Nekünk már az első kezeléstől megszüntek a tünetek, pedig azelőtt a gyógyszer mellett is be-be villantak. Jó egészséget!
2014. máj. 24. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!