Ez mi lehet? Mi okozhatja? Lehet-e lisztérzékenység jele?
Már korábban feltettem egy kérdést,hogy az állandó fefájás,nyomó érzés a mellkasban,többszöri levegővétel,45 perc tánc után kifulladás(ami korábban nem volt) minek a jele lehet,megvizsgálták a szívemet az rendben van,most jön a tüdőm,esetleg pajzsmirigyemmel van gond,lényeg,hogy vannak még eshetőségek. Viszont eddig 3x fordult elő,hogy hirtelen ùgy elkezdett csikarni a hasam hogy azt hittem összeesek és kihúzva magamat/normálisan menni nem is tudtam. Anyukám azt mondta ez lehet vese is,viszont előtte mintha mindegyiknél vmi kenyérneműt ettem volna ùgyhogy lehetek így mindent összevetve lisztérzékeny? (Az egyik alkalommal mekiben ettem,de nem eszek ott gyakran;nem tudom ez jelenthet e vmit)
Köszönöm a válaszokat!:)
Keress egy jó orvost és csináltass cöliákia szűrést is. Ha negatív lesz, akkor legalább tudod, hogy nem attól van. A rosszullétek búzaevés és mozgás (tánc) után jelentkeznek, vagy intenzív testmozgástól függetlenül is?
A gluténérzékenység nem feltétlen jár hasmenéssel és nem mindig egyszerű a kivizsgálása.
Köszönöm!:)
1.vàlaszolònak:igen,csináltak ultrahangot is,minden normális
2.válaszolònak:a kifulladás edzés után/közben jelentkezik,a hasfájás attól függetlenül is-most nemrég ittam tejet plusz ettem sütit,most fáj a hasam
(fejem hol erősebben hol gyengébben de folyamatosan)
Létezik a búzaallergiának egy olyan típusa, amikor a búzaevést követő intenzív mozgás után lesz rosszul az ember. Akár anafilaxiás sokkot is kaphat. Érdemes lehet ennek a lehetőségét is megvizsgálni.
A búzaallergia is okozhat hasi panaszokat, miként a cöliákia (lisztérzékenység) is. Ez utóbbi megléte esetén a vékonybél bolyhai károsodhatnak, ami ideiglenes laktózérzékenységet okozhat.
Azt javaslom, hogy csináltasd meg a vizsgálatokat egy hozzáértő szakorvossal. Arra figyelj, hogy nem mindegyikük képes felismerni ezeket a kórképeket.
És persze, más lehetőségek irányába is érdemes kutakodni. A lényeg, hogy találd meg, mi okozza a panaszaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!