Akit lelőnek 1 golyóval, tényleg egyből összeesik és meghal, mint a filmekben legtöbbször?
Pl. mikor egy túsz fejéhez pisztolyt tart a fogvatartó, és valaki hátba lövi őt, egyből összeesik és egy ezred másodperc alatt elveszti a eszméletét.
Igen értem, ha a gerincét telibe találják akkor érthető, de azért ez sincs mindig így, hogy ott találják el az embert a való életben.
Vagy pl. bankrablásnál belelőnek a rablóba egyet kettőt, arra se marad ereje, hogy visszalőjön hanem egyből összecsuklik és meghal.
Ez tényleg így van a való életben is? Ha igen, akkor miért? (tudom, ha sziven, agyon, gerincen lövik akkor érthető, de pl. gyomron, tüdőn stb nem értem)
Nem.
Mert ez a filmen így néz ki jól.
És a színészt le sem lövik valójában :)
Törzs és láblövéseknél elesnek, egyrészt a lökés miatt (a golyó nagy energiát ad át, ami kibillent bárkit az egyensúlyából), másrészt az azonnali roncsolódások, vérveszteség, sokk miatt. Az utóbbiak miatt nagyon gyakori az eszméletvesztés és ájulás közvetlenül a találat után.
Azonnali halál a fej (nyaktájéki is) és szívlövéseknél következhet be, kivérzéshez, fulladáshoz kell pár perc, de azért az is nevezhető gyorsnak, csak nem azonnalinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!