A belső vérzésnek milyen jelei, "tünetei" vannak?
Mindenképpen menj orvoshoz, mert az ilyen jellegű sérüléseknek nemcsak azonnali következményei lehetnek. Most, pár nappal utána is előjöhet bármiylen súlyos dolog, károsodhatott valamilyen szerved, és az önmagában nem egy jó jel, hogy nagyon fáj.
Mindenképpen orvoshoz kellett volna menned azonnal. Nem is értem, az emberek hogyan mernek nem orvoshoz menni, és ezzel akár kockáztatni valami csúnya betegséget?! Sosem értem fel ésszel. Csak ülsz, és várod, hogy nem-e lesz baj? És a gyakorikerdesek.hu-n kérdezgeted a fórumnépet? Háziorvoshoz menj, hogy legalább hozzáértő nyomkodjon körbe, vagy valami. Nem játék az ilyen.
10:30 vagyok
amúgy a hasfal megkeményedése, tapintásra kemény a hasad belül - ez a jele, ha odagyűlt némi vér. De orvos nyomkodja meg inkább...
A tüneteket általában már csak akkor lehet észre venni, ha nagy baj van. A belső vérzés akut hasi katasztrófának minősül és azonnali életmentő műtétre lehet szükség, ha fennáll. A sérülés után napokkal is kialakulhat, hiszen ha "csak" szivárog a vér, eltarthat egy kis ideig, mire tünetet okoz. Az is lehet persze, hogy kis bevérzés esetén a vérömleny magától felszívódik, de általában sajnos ez nem ilyen egyszerű.
A vérveszteség tünetei is jelentkezhetnek: aluszékonyság, bágyadtság, sápadtság, szédülés, gyengeség, majd deszkakemény has, ami fájdalmas, ájulás,...
Egy egyszerű manuális vizsgálattal és ultrahanggal könnyen kideríthető, ezért nem érdemes halasztgatni a vizsgálatot, ha lehetősége van a fennállásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!