Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj hogyha így alszik az ember?

Baj hogyha így alszik az ember?

Figyelt kérdés

A 9 éves öcsém és a szüleim olyan szobában alszanak, ahol az akvárium lámpája állandóan világít és zúg egész éjszaka.

Mondtam anyukámnak, hogy a zaj és fény alvásközben rontja az alvásminőséget, egészségtelen, de nem hiszi el. Ez tényleg igaz, hogy rontja az alvásminőséget, vagy hülyeség? Mennyire egészségtelen?

2018. máj. 24. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy olyan hú de nagy fénye lenne...

igazából a természetes fény rontja az alvásminőséget

2018. máj. 24. 17:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Lényegében annyi fényről van szó, ami bevilágítja a szobát annyira, hogy gond nélkül kilehessen szűrni akármit is.
2018. máj. 24. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt állapították meg tudományosan, hogy aki éjjeli lámpánál alszik, az később rövidlátó lesz. Hát nem tudom. Én az lettem, de a húgi nem, aki velem egy szobában aludt. Mindenesetre az igaz: teljes sötétségben termelődik a Melatonin nevű hormon (éjfél előtt) és ez befolyásolhatja a minőségi alvást, pihenést. Az sem véletlen, hogy valaki alvómaszkkal alszik, ha nem teljes a sötétség: pl. kintről bevilágít egy lámpa. ((Vagyis nem "elkényeztetett hercegre/hercegnőre" utal.))

Ennek a hormonnal utána is lehet olvasni a neten. Ha a zúgás, és a fény nem zavarja őket, akkor nem fogod a szüleidet semmivel meggyőzni valószínűleg.

2018. máj. 24. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Gondolom a brit tudósok állapították meg...
2018. máj. 24. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!