Baj hogyha így alszik az ember?
A 9 éves öcsém és a szüleim olyan szobában alszanak, ahol az akvárium lámpája állandóan világít és zúg egész éjszaka.
Mondtam anyukámnak, hogy a zaj és fény alvásközben rontja az alvásminőséget, egészségtelen, de nem hiszi el. Ez tényleg igaz, hogy rontja az alvásminőséget, vagy hülyeség? Mennyire egészségtelen?
Kétlem, hogy olyan hú de nagy fénye lenne...
igazából a természetes fény rontja az alvásminőséget
Szia!
Azt állapították meg tudományosan, hogy aki éjjeli lámpánál alszik, az később rövidlátó lesz. Hát nem tudom. Én az lettem, de a húgi nem, aki velem egy szobában aludt. Mindenesetre az igaz: teljes sötétségben termelődik a Melatonin nevű hormon (éjfél előtt) és ez befolyásolhatja a minőségi alvást, pihenést. Az sem véletlen, hogy valaki alvómaszkkal alszik, ha nem teljes a sötétség: pl. kintről bevilágít egy lámpa. ((Vagyis nem "elkényeztetett hercegre/hercegnőre" utal.))
Ennek a hormonnal utána is lehet olvasni a neten. Ha a zúgás, és a fény nem zavarja őket, akkor nem fogod a szüleidet semmivel meggyőzni valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!