Magyarország milyen keretek közt exportál vért?
Figyelt kérdés
Eszerint majdnem 1 százalékát kiteszi az exportunknak az emberi és állati vér. Én viszont úgy tudom, hogy ebben önellátásra szoktak törekedni. Biztos adományozunk néha külföldre, pl. nagyobb katasztrófák esetén, de az biztos nem tenne ki ekkora részt a kivitelből. Vagy létezik legális vérkereskedelem? Valaki rálát esetleg, hogy hogyan működik ez?
2018. máj. 17. 12:25
1/1 anonim válasza:
Az egy ismerősöm nagynénje 30+ évet elöltött a magyar egészségügyben különböző kórházak belgyógyászatán mint nővér. Én is tőle hallottam kb. 10 éve, h. korábban is vittek ki nyugatra 'kemény valutáért', tehát ez üzlet (volt) a Magyar Államnak.
Ettől függetlenül én szoktam adni, mert ezzel segítek másoknak (még ha külföldiek is azok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!