20éves vagyok és még mindig pattanásos, van mikor nem annyira van mikor nagyon. Hogyan lehet ezt gyorsan és véglegesen megszüntetni?
A fogamzásgátlót felejtsd el. Az még ha most meg is akadályozná a pattanásokat, ha egyszer abbahagyod, akkor újra ki fog jönni rajtad minden, sőt sok ismerősömnek még rondább lett utána a bőre, mint előtte bármikor.
Meg kell találni a belső okokat. Hormonvizsgálat, nőgyógyász, de az is lehet, hogy valamilyen ételre, összetevőre érzékeny vagy. Sokan a tejre azok és attól jönnek ki pattanások.
Nekem is csak olyan 20-22 éves korom körül kezdett rendbe jönni az arcom, ez egy időigényes folyamat és sok összetevője van. Rendszeres kozmetikushoz járás, megtalálni a megfelelő arcápoló termékeket, egészséges étkezés, sportolás, levegőzés, kevés stressz. Már rengeteg olyan sminktermék is van, alapozók, korrektorok, amik jó hatással vannak a bőrre. Én például arra is nagyon figyelek, hogy a párnahuzatomat gyakran cseréljen, így nem nyomom bele az arcom éjszaka a koszba. Ugyanígy az arcmosáshoz is gyakran cserélgetem a törölközőt. A sminkecseteket minél gyakrabban mosom. Sok ilyen apróság is van, amire érdemes figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!