Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan éljek egészségesebben,...

Hogyan éljek egészségesebben, ha be vagyok oltva ellene?

Figyelt kérdés

Gyümölcsök közül írd és mond csak a málnát, a cseresznyét és a banánt szeretem.

Narancsot szoktam kinyomni, mert úgy megiszom, illetve a szezonális gyümölcsöket magamra erőltetem, magamba tömködöm.

A zöldségeket se szeretem. Még reggel, már ha otthon reggelizek, akkor eszem egy paradicsomot vagy paprikát. Ebédhez egyáltalán nem kívánpm a savanyúságot, ha kifőzdében eszem, ráadásul külön pénz... A salátát nem szeretem. Rizst eszek rizzsel és hússal, néha krumpli a köret. A párolt zöldség köretet se kívánom, vagy maximum felesben a rizzsel.

Egyáltalán nem kívánom a zöldség-gyümölcsöt, úgy kell magamba tömködnöm. (Kiskorom óta jellemző ez!)

Hatalmas csokizabáló vagyok. Mint másnak a cigi.

Legalább a kávét és a teát cukor nélkül iszom és sok zöld teát fogyasztok. Sok vizet iszom. Nem sózok túlzottan, az enyhe ízeket szeretem és ha én főzök, gazdagon fűszerezem (zöldfűszerekre kell gondolni itt és fehérborsra).

Nem alszom eleget, de szerintem ez minden dolgozó emberre igaz, ha családos, pláne, de már előtte is ( én pl szingli vagyok).

Szeretek túrázni, bringázni, úszni, lazán kocogni - node természetes állapotban ezekből is csak havi egy-két alkalmat kívánok. Azért ezekből is magamra erőltetek többet otthoni tornával, lift helyett lépcsőzéssel, 1 megálló helyett gyaloglással együtt, de ez így is harmada-negyede az ajánlott mennyiségnek, intenzitásnak.

Amúgy irtó gyenge vagyok, a soha, de soha nem mozgóknál is jobban kifáradok (izomilag), kevésbé bírok emelni, cipekedni, elfáradok az állásban. Szóval egy társas túra ezért se élmény igazán, mert halott vagyok már akkor, amikor a többiek még nem is érzik, hogy megyünk. :D

Ráadásul alig van rajtam felesleg és nem motivál semmi...

2018. ápr. 28. 12:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Meg fogsz lepődni, de szerintem a mozgás részen, és a motiváltságon, egy konditerem egy megfelelő személyi edzővel vagy legalább jó társasággal segíthetne. Én is nagyon hasonló voltam, mint amit az utolsó bekezdésben meg sorban írtál, csak sajnos annyira tönkrement az egészségem ebben az életmódban, hogy muszáj voltam terapeutához fordulni, és a terápiám egy része az intenzív mozgás, edzés konditeremben. Persze fokozatosan, nem hűbelebalázs módjára. Azóta sokkal jobb az egészségem, a hangulatom, az erőnlétem is. Vannak dolgok, amiket még mindig nem bírok, de nagyon remélem, hogy idővel ezek is megjavulnak.
2018. ápr. 28. 12:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem vonz a konditerem, ha otthon is tudok tornázni és kocogni a környéken. Hidd el, nem motiválna jobban.

Egyébként nem szeretem a beosztott időt, a rendszerességet, csak a spontaneitást és amihez épp kedvem van. Imádok egyedül lenni és merengeni.

Ezért a reggeli kocogásokat próbálom tartani, már amennyire sikerül.

Csak nehéz, amikor ezer más hobbim lenne és a szabadidőm tendál a 0 felé.

Azért sokan még mindig egészségtelenebbül élnek és túlsúlyosak, tehát azért annyira rosszul se látom a helyzetet. :D

2018. ápr. 28. 12:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Engem sem vonzott, elhiheted. Azt választottam volna kb. az utolsók között a sportból. Motiválni nem fog, ah valamit csak a magad kedvéért, önszorgalomból csinálsz, a saját példámból mondom. De ha van melletted, aki kezdetben hajt, és elkezded jobban érezni magad, akkor meg is lesz a motivációd.

Nem akarlak rábeszélni, teljesen átérzem, mennyire szkeptikus vagy, csak éppen én is voltam abban a cipőben. Ezért írtam le, nekem mi segített. Hogy megfogadod-e, az teljesen a te dolgod.

2018. ápr. 28. 12:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Pedig csak a magam kedvéért vagyok hajlandó.

Az egész élet egy szenvedés, hajtás, komfortzónából kilépés, erőn felüli törtetés, a munka, a háztartás, a párkeresés, a társas kapcsolatok, szabadidőmben nem vagyok hajlandó törtetni akkor se, ha holnap halok meg.

Arra gondoltam, hogy futóversenyre nevezek, csak azért, hogy motiváljon az, hogy egyáltalán végigvonszoljam rajta a belem.

Már vettem részt futó alkalmon (valahogy túléltem), előtte minden nap kocogtam, azóta heti 2-3-szor. Tehát motivált valamennyire.

2018. ápr. 28. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!