Mik lehetnek a napszúrás tünetei?
A napszúrás úgy tudom,lázzal és fejfájással is jár.
Igyál sok vizet,tegyél a fejedre hideg borogatást és pihenj hűvös szobában,az talán jót tenne.Még az is,lehet,hogy valami rosszat ettél esetleg és attól van.
Lehet napszúrás igen.fejfájás,tarkómerevség,kábultság, émelygés, hányás, hányinger, aluszékonyság, fáradtság-levertség,láz.Rosszabb estebe ájulás,életveszélyes is lehet.Ha naygon rosszul vagy menj be ügyeletre.
Ha pár nap után se jobb akkor is.
Hogy jobb legyen tegyél a tarkódra homlokodra csuklódra hónalj körynékére hideg vizes borogatást,hogy hütsd a tested,mérd meg a lázad,igyál sok hideg folyadékot,kerüld az alkoholt,és kb 30 fokosszögbe megemelt felső testtel feküdj.
Napszúrás esetén, a testhőmérséklet csökkentésére tilos a paracetamol, aszpirinnal való együttes használata, mivel ezen a gyógyszereknek hatására, napszúrás esetén a szervezet kiszámíthatatlan reakciókkal válaszolhat. Viszont adhatunk neki lázcsillapítót. Abban az esetben, ha a beteg képes rá, akkor az első két órában fokozatosan 1 és 2 liter vízzel és limonádéval kell megitatnunk ahhoz, hogy az elvesztett ásványi anyagokat és folyadékot pótolni tudja.
DE szerintem menj el orvoshoz!!!
köszi, de tegnap éjjel már voltam ügyeleten, azt mondták, hogy tüszős mandulagyulladásom is van, igyak sokat, majd hétfőn látogassak el a háziorvosomhoz. addig is fájdalomcsillapító..
21:37 - atlétikai verseny miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!