Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni nagy fokú...

Mit lehet tenni nagy fokú diffúz hajhullás esetén?

Figyelt kérdés

Január elején kezdett hullani a hajam. Az elején még nem volt vészes, de mostanra már a fele hajamat elveszítettem.

Júliustól február közepéig medrolt szedtem autoimmun betegségre és pont akkor kezdődött, mikor jan.1-jén lejöttem róla. Decemberben még hajat is festettem, de ezzel nem szokott bajom lenni, de nem is festem túl gyakran.

A betegségem miatt viszonylag gyakran járok orvoshoz. Labor is havonta-2 havonta történik, ott max a vasam volt az ami alacsonyabb volt, más eltérés meg nem volt(máskor mikor alacsonyabb volt a vasam, akkor se hullott 2 marék számra a hajam). Fogorvosnál is voltam még januárban, ott se volt semmi, meg alapból jók a fogaim nincs vele baj.

Most elkezdtem használni alpecin hajtonikot meg varga sampont, hátha javít valamit. Leginkább, ha balzsamozok, akkor jön ki a legtöbb. Egyébként nem használok sok terméket és azok se újak. Most elkezdtem szedni a DM A-Z komplett vitaminját, de gondolkodom már a forcapilen is.

2018. márc. 16. 08:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Forcapil, hairclinik, revalid ezek nagyon jók ha bírja őket a gyomrod. Sajnos elég drágák és ha nem vitamin hiány a gond nem biztos, hogy megoldják teljesen a problémát. Vas hiány bizony okozhat hajhullást. Irass fel vasat a háziorvossal mert a vény nélküli vastabletták csak kis mennyiségű vasat tartalmaznak. Azt mindenképpen pótolni kell. Ha a hajvitaminban is van vas akkor csak 2 naponta vegyél be az orvos által felírtból nehogy túl sok legyen. Nekem a dercos ampulla vált be. Patikában lehet kapni a 20 ampulla feletti csomagot vedd mert 12 nem elég. Sajnos az is nagyon drága. Samponból meg nekem a t-gel forte jött be. Van zsíros, száraz meg viszkető fejbőrre. Ez nagyon jól helyre hozza a fejbőr állapotát. De ha nincs pénzed dercos ampullára menj el a bőrgyógyászatra ott tudnak felírni hajhullás elleni oldatot. Van egy gyengébb locoid oldat a neve. Ez pár száz forint. Nekem sokat nem használt, meg van egy erősebb alpicort plus néven. Ettől nekem nagyon sok babahajam lett. De ez hormon tartalmú ösztrogén van benne. Ami nekem hatással volt a ciklusomra meg a hangulatomra. Ez kb. 2000 vagy 2500 ft volt. Az autoimmun is okozhat hajhullást. Ehhez a vonalhoz nem értek sajnos. De a lelki okok is számítanak. Próbálj ne görcsölni ezen. Pihenj sokat, sportolj, egyél egészségesen, sok zöldség, sok rost, cukrot és az alkoholt érdemes elhagyni. Próbáld mérsékelni a streszt ami nehéz de az is okozhat hajhullást. Meg a pajzsmirigy alul működés is, nézesd meg. Egy vérvétel kimutatja ha gond van. Ha kérdésed van írj nyugodtan. Én is most vagyok nagyjából túl egy féléves hajhulláson. Nekem a 2/3 a kihullott. Nálam egy betegség okozta meg aztán az ezzel járó stressz.
2018. márc. 16. 09:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Aplicortot én is kaptam, csak azt még talonban tartom egyelőre. PM-et is néztünk folyamatosan laborban legutóbb(azt hiszem januáriban) a TSH normális volt, a T4 11,5 helyett 11,4 lett, a T3 meg szintén normális.

Egyébként voltam még nőgyógyásznál is, ott se volt semmi. Ugyan visszahívtak, de gondolom azért mert nem sikerült a rákszűrés.

2018. márc. 16. 10:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha ennyire hullik a hajad nem várnék az Alpicorttal...
2018. márc. 16. 16:46
 4/4 anonim válasza:
No haj no probléma. Kopasz leszel tesó!
2018. márc. 21. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!